English version of this page

UiOs årsfest 2018

UiO feiret 207-årsdagen mandag 3. september. På formiddagen var det miniforelesninger, prisutdeling til masteroppgaver om bærekraft, tale ved leder av Studentparlamentet Susann Andora Biseth-Michelsen, kakefest, lunsj med kultur og Kristine Bonnevie-forelesningen.

Rektor Svein Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo inviterte til kakefest. Foto: Jarli &Jordan

Dagen fortsatte i Universitetets aula med paneldebatt og foredrag med tema bærekraft og vår felles fremtid, utdeling av UiOs fire priser og Kongens gullmedaljer.

Bærekraft i sentrum

Det faglige programmet ble innledet av Dr. Paul Farmer etter rektor Svein Stølens årsfesttale. Professor Dan Banik fra Senter for utvikling og miljø var konferansier og ledet programmet gjennom foredragene av UiOs forskere og paneldebatt hvor viserektor Åse Gornitzka, Dr. Paul Farmer fra Harvard Medical School, seniorrådgiver i Nordea Sustainable Finance Thina Saltvedt, statssekretær i Utenriksdepartementet Jens Frølich Holte, byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg og administrerende direktør i Norges Forskningsråd John-Arne Røttingen deltok. UiOs fem prisvinnerne ble hedret sammen og vinnere av H.M.Kongens gullmedaljer.

Paul Farmer, Thina Saltvedt og John-Arne Røttingen under paneldebatten.Foto: Terje Heiestad
Paul Farmer, Thina Saltvedt og John-Arne Røttingen under paneldebatten.
Foto: Terje Heiestad

UiOs fire priser

Universitetet i Oslo deler årlig ut fire priser. Årets prisvinnere var:
Forskningsprisen: Professor Harald Stenmark, Det medisinske fakultet
Utdanningsprisen: Førsteamanuensis Anne Kveim Lie ved Det medisinske fakultet
Formidlingsprisen: Professor Benedicte Bull, Senter for utvikling
og miljø
Innovasjonsprisen: Professor Anne Danielsen og førsteamanuensis Alexander Refsum Jensenius, Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse

Prisvinnerne holdt miniforedrag i Realfagsbiblioteket under årsfesten.

Publisert 4. sep. 2018 10:00 - Sist endret 5. sep. 2018 12:35