India

Ny "anti-islamsk" statsborgerskapslov i India vekker reaksjoner. Her er noen av UiOs eksperter på indisk politikk og kultur.

Navn Tlf Stilling Fagfelt Utvalgte mediebidrag
Francesca Refsum Jensenius 91573512 Førsteamanuensis, Institutt for statsvitenskap Valg og valgmønstre i India, ulikhet, kvinners situasjon.

ThePrint: This data shows why Indian MPs don’t truly represent their people

EKKO intervju (11.01.19) om kvinner og likestilling

NRK Nyhetsmorgen 2019

Kenneth Bo Nielsen 94540319 Førsteamanuensis, Sosialantropologisk instituttSosialantropologisk institutt Sosiale bevegelser, landrettigheter, indisk politikk.

Vårt Land - Demokratisk jubileum med bismak

VG: Spent situasjon mellom Kina og India

Kalle Moene 22855130 Professor, Økonomisk institutt Økonomisk ulikhet i  India. India i verden.

DN: Konkurranse på liv og død

Dagbladet: En kur mot ulikhet og fattigdom

Kathinka Frøystad

22854790 Professor, Institutt for kulturstudier og orientalske språkInstitutt for kulturstudier og orientalske språk Religion og politikk, hindunasjonalisme, hellige kuer

Nrk.no: Indias voldtektsdrap på Twitter

Klassekampen: Viktig masseprotest

Arild Engelsen Ruud 99533823 Professor, Institutt for kulturstudier og orientalske språk India i verden. Forholdet til nabolandene. India som global stormakt. India og Norge. India/Pakistan-forholdet, inkl. Kashmir-konflikten. Sør-Asia.

Klassekampen: Vekker sterke følelser

Stadig flere kriminelle politikere i Sør-Asia (video)

Dan Banik 93696583 Professor, Senter for uvikling og miljø (SUM)Senter for utvikling og miljø (SUM) Politikk og utvikling. Styresett og demokrati. Fattigdomsreduksjon, bærekraftsmålene, matsikkerhet, rettigheter, bedrifters samfunnsansvar. Hvorfor klarer ikke rike India å bekjempe kronisk underernæring?
Jostein Jakobsen 41473961 Stipendiat, Senter for utvikling og miljø (SUM) Politisk økologi, utvikling, stat og makt. Landbruk, matsystemer, sosiale bevegelser. Kuas justis i India

Sunniva Engh

22856269 Førsteamanuensis, Institutt for arkeologi, konservering og historie Indias utenriks- og sikkerhetspolitikk.
India-Kina relasjoner-
India og nabolandene, grensespørsmål og interessekonflikter. Stormaktsrelasjoner i Asia.
Myanmar.
Norsk bistand til India.
India og Kina: Syv tiår med krig og fred (vg.no)

Tips oss dersom du vet om flere som burde stå på denne listen.

Flere ekspertlister

Lister over forskere i relasjon til andre temaer

Pressekontakter ved UiO

Publisert 1. apr. 2019 10:48 - Sist endret 20. juli 2020 10:04