English version of this page

Selvspillende gitarer

De selvspillende gitarene er en plattform for å utforske møtepunktet mellom akustisk og digital lydproduksjon gjennom en samling selvspillende instrumenter.

De selvspillende gitarene på utstilt på Sentralen i Oslo under Ultima 2017.

De selvspillende gitarene på utstilt på Sentralen i Oslo under Ultima 2017.

Beskrivelse av plattformen

De selvspillende gitarene er en plattform for å utforske møtepunktet mellom akustisk og digital lydproduksjon gjennom en samling selvspillende instrumenter. Hver av gitarene er utstyrt med en en liten datamaskin, som produserer elektronisk lyd gjennom en aktuator festet på ryggen av gitaren. Det er ingen eksterne høyttalere, all lydproduksjonen skjer gjennom vibrasion i den akustiske gitaren.

Vitenskapelig forskning

De selvspillende gitarene brukes i forskjellige former for vitenskapelig forskning på hva slags sensorer som egner seg til å plukke opp menneskelig bevegelse, digital lydgenerering, og koblinger mellom handling og lyd. Hver gitar er et komplett elektroakustisk instrument som går på batteri, så de kan lett bli flyttet omkring. De er derfor en del av RITMOs "ut-av-laben"-eksperimentering.

Kunstnerisk forskning

RITMO-forskere utforsker de selvspillende gitarene gjennom forskjellige former for offentlige konserter og ustillinger. Dette inkluderer studier av forskjellene på utøving og sansning av instrumenter. Det gjelder også studiet av forskjeller mellom akustiske og elektroakustiske instrumenter.

Se også

Publisert 4. apr. 2020 17:11 - Sist endret 21. mars 2021 16:53