English version of this page

fourMs - Music, Mind, Motion, Machines

fourMs er en verdensledende forskningsinfrastruktur for studier av mennskelig bevegelse i et omsluttende multimedia-oppsett. Den brukes primært til å studere musikkrelaterte kroppsbevegelser, musikkutøving og musikkpsykologi. I senere tid har den også blitt brukt til studier i lingvistikk, dans, sport og velvære.

fourMs-lab'en er det eneste laboratoriet i Norge for å kombinere flerkanalopptak av lyd og bilde sammen med bevegelsessporing og fysiologiske målinger. Det er også mulig å gjøre sonifisering av data i sanntid over en multikanals høytallerrigg.

Lab'en er bygget som en fleksibel "black box", hvor det er mulig å holde mindre konserter med et publikum. Dette brukes til både observasjons- og intervensjonsstudier.

Forskere tilknyttet fourMs-lab'en har utviklet programvare for analyse av musikkrelaterte kroppsbevegelser som er i bruk over hele verden. Lab'en er også internasjonalt anerkjent for å arbeide mot internasjonal standardisering og nye strategier for åpen forskning innenfor konseptet MusicLab.

Emneord: musikk, musikkvitenskap, informatikk, psykologi, Psykologi
Publisert 21. aug. 2012 10:25 - Sist endret 7. mars 2022 12:05

Kontakt

Leie laben

fourMs-laben er en nasjonal infrastruktur og leies ut til eksterne brukere. Ta kontakt for å diskutere tilgjengelighet og pris. Ta gjerne også en titt på listen over ofte stilte spørsmål.