Hvorfor velge denne retningen?

Ønsker du nyansert kunnskap om verdens mest folkerike nasjon og nest største økonomi? Vil du kjenne mestringsfølelse ved å lære et utfordrende fremmedspråk, som gjør deg i stand til å snakke med over en milliard mennesker? Da kan Kinesisk med Kina-studier være noe for deg.

Innhold i studiet

Kina er en stadig viktigere aktør globalt. Kunnskap om Kina er derfor uvurderlig for å forstå verden i det 21. århundre. Kinesisk med Kina-studier gir deg mulighet til å komme tett på hverdagslivet i Kina med seks måneders studieopphold i Changchun og Beijing. Du får nyansert kunnskap om historien til en av verdens eldste sivilisasjoner, og tar pulsen på de nyeste trendene i et land som kommer til å dominere på verdensbasis i tiårene som kommer. Med en bachelorgrad i Kinesisk med Kina-studier står du klar til å møte Kina på egne bein!

Studiet av kinesisk språk er en viktig del av bachelorprogrammet. Undervisningen har hovedfokus på moderne standard mandarin, men du får også et innblikk i klassisk kinesisk - det østasiatiske “latin”. Moderne mandarin er det mest utbredte språket i verden snakket av over en milliard mennesker. Det er et utfordrende språk å lære, men også veldig gøy. Kinesisk er det eneste språket i verden som utelukkende bruker skrifttegn og ikke alfabet. Talespråket har toner som gjør kinesisk nesten musikalsk. Våre erfarne språklærere gir deg en grundig innføring dette og mye mer. 

Programmet tilbyr også emner i kinesisk historie, samfunn, religion, litteratur, business-kinesisk og mer. Du får muligheten til å fordype deg i mange sider av Kinas rike historie, kultur og dynamiske samtid. Du vil lære alt fra Konfusius’ filosofi til Kinas Kommunistparti, fra Tangpoesi til taoismen dagens Kina, fra kommunikasjon i kinesisk næringsliv til litteraturen som leses i dagens Kina. 

Studiemiljø

Våre engasjerte studenter sørger for et tett og godt studiemiljø. Lærerne og Fagutvalget for kinesisk inviterer hvert semester til faglig-sosiale aktiviteter, som for eksempel teseremonier, feiring av kinesisk nyttår og filmkvelder.

Jobb og videre studier

Med fullført bachelorgrad i Kinesisk med Kina-studier kan du søke opptak til master i blant annet Chinese Culture and Society

Studiet gir deg kompetanse til å jobbe innen blant annet internasjonalt næringsliv, humanitære organisasjoner, undervisning, kulturformidling og kulturarbeid. Tidligere studenter jobber også som saksbehandlere i departementene, i universitets- og høgskoleadministrasjonen, utenrikstjenesten, eller andre lands ambassader og konsulater. Les mer på nettsiden jobb og videre studier. 

 

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 6. nov. 2019 13:14