Idéhistorie (bachelor)

Hva tenkte mennesker før i tiden om seg selv og sin rolle i verden? Hva slags holdninger hadde de til samfunnet og naturen? Hvilke tanker og verdier fra fortiden er det som preger livet vårt i Norge i dag? På idéhistorie studerer vi idéer, oppfatninger og holdninger som har vært karakteriske for forskjellige samfunn og miljøer i Europa fra antikken og fram til i dag.

Hva kan du jobbe med?

  • Bildet kan inneholde: briller, hår, briller, eyewear, øyenbryn. Formidler

    Praksis som del av mastergraden på Europeisk kultur ga meg både relevant arbeidserfaring og en nyttig attest å ta med videre i jobbsøkerprosessen, sier Aurora Jacobsen Evenshaug. Hun har i dag jobb som formidler på Jødisk museum Trondheim.

  • Bildet kan inneholde: briller, hår, briller, eyewear, øyenbryn. Biblioteksjef

    Jobben ved Inderøy bibliotek gir meg mulighet til å bruke all min kulturelle og historiske kompetanse. Det er både utrolig gøy og veldig tilfredsstillende, sier Ane Vestby Øiesvold, idéhistoriker med en master i Europeisk kultur.

  • Bildet kan inneholde: briller, briller, hår, briller, ansikt. Phd-stipendiat

    Ofte kan inspirasjonen og kunnskapen du trenger til et godt forskningsprosjekt finnes helt andre steder enn i akademia, sier Isak Lønne Emberland, som har en master i Europeisk kultur og er stipendiat på OsloMet.

Fakta om programmet
Studiepoeng: 180
Studiet varer: 3 år

Kontakt oss

Har du spørsmål om programmet?