Møt en foreleser fra Informatikk:design, bruk, interaksjon

Er du interessert i samspillet mellom mennesker og teknologi? Vil du designe løsninger for og sammen med de som skal bruke dem? Da er kan programmet informatikk: design, bruk og interaksjon være noe for deg. 

– Du lærer om design, bruk og interaksjon og sammenhengen mellom dem, forteller professor og programrådsleder Tone Bratteteig. 

–  Med design mener vi formgiving av digitale dingser og systemer, som nettsider og apper. Så det er ikke design som i tegning. Bruk handler om de som skal bruke det vi lager. Det er vi nødt til å bli kjent med, siden det ikke er pyntegjenstander vi skal lage. Interaksjonsdesign handler om hvordan du kan få datamaskiner til å gjøre det du har tenkt til å gjøre med dem, forteller hun.

I studieprogrammet er det både folk som liker best å programmere, de som liker å snakke med folk og de som liker å formgi hvordan hverdagen til folk skal se ut. 

– Fagfeltet har blitt enda mer aktuelt de siste årene, fordi alle nå driver med digitalisering. Da må du kunne noe om design og de som skal bruke det vi digitaliserer og hvordan selve interaksjonen skal foregå, forteller Tone.

Du lærer hvordan du kan lage systemer, apper og nettsider som er gode for brukeren. Det er det behov for i nesten alle bedrifter og organisasjoner.

– Våre studenter jobber i både offentlig og privat virksomhet, i små firmaer som Magnus Carslens app og store steder som helsedirektoratet. Alle får jobb etter veldig -  kort tid etter bachelor.

 

Publisert 18. mars 2021 22:10 - Sist endret 23. juli 2021 11:52