Siste beskjeder

Publisert 25. okt. 2021 16:14

Oktober er nasjonal sikkerhetsmåned. Lær deg hvordan du lager gode passord, lagrer dokumenter sikkert og begrenser sporing på mobil.

Les de 5 beste sikkerhetstipsene for å bli en sikker IT-bruker.

Publisert 12. okt. 2021 18:38

I mars 2022 skal HF gjennomføre et formidlingsinitiativ i samarbeid med Deichman. Det overordnede temaet blir demokrati. Vi søker 2-3 prosjektassistenter med oppstart i november 2021 og februar 2022.

Er det noe for deg?

Arbeidsoppgaver:

  • Bistå i planlegging og gjennomføring av arrangementer.
  • Publisere på nettsider og i sosiale medier.
  • Tekstproduksjon i forbindelse med arrangementer.
  • Løpende dialog med prosjektleder og delta i relevante møter.

Kvalifikasjoner og personlige egenskaper:

  • God til praktisk planlegging og koordinering.
  • Selvgående og løsningsorientert.
  • Gjennomføringsevne, holder avtaler og følger opp frister.
  • Positiv og flink med folk.
  • Kan skrive og har god digital kompetanse.

Arbeidstiden blir gradert, med mindre arbeid i starten og mer opp mot gjennomføring.

...
Publisert 18. aug. 2021 12:18

Her finner du lenker til powerpointpresentasjonene som ble vist på dagens informasjonsmøte og forventningsavklaring:

Powerpoint fra informasjonsmøtet (praktisk/administrativ informasjon)

Powerpoint fra forventningsavklaringen (hvordan er det å være student på universitetet, veivalg osv.)

Publisert 8. feb. 2021 10:41

Utveksling høsten 2021 planlegges som vanlig, og frist for å søke er 15. februar i Søknadsweb. Infomøte for programstudenter ved IFIKK holdes digitalt onsdag 10. og torsdag 11., klokka 14.15-15.00. Lenke til det digitale møtet sendes i studentepost. Velkommen!. 

Publisert 3. feb. 2021 09:43

 

Har du lyst til å arrangere en debattkveld, gjesteforelesning, quiz eller noe annet med faglig og sosialt innhold? Da kan du søke faglig-sosiale midler.

Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK) lyser ut midler til faglig-sosiale og faglige tiltak for bachelor- og masterstudenter vårsemesteret 2021. Midlene er ment for studenter på bachelornivå, men arrangementene kan også inkludere masterstudenter.

Søknadsfrist er 15. februar 2021.

Les mer om hvordan du kan søke og hva vi gir støtte til her

Publisert 2. feb. 2021 14:06

Insj UiO – Gratis veiledning til studentgründere er en studentorganisasjon som jobber med og for studentgründere. De tilbyr veiledning og har et akseleratorprogram som går én gang i semesteret, med to ulike nivåer.

Nivå 1 har søknadsfrist 26. februar. 

Publisert 12. aug. 2020 18:25

PDF-versjon av Powerpoint-presentasjonen fra infomøtet er lagt ut. Du finner lenke til presentasjonen under ingressen på siden "program for studiestart":

http://www.uio.no/studier/program/klassiske-sprak/studiestart/

Publisert 24. feb. 2020 08:50

Det er praksisplasser ledig ved European Union Intellectual Property Office - EUIPO i Alicante høsten 2020 / våren 2021. Interessert i å søke? HF nominerer interesserte studenter innen 10.mars. Les mer her.

Publisert 14. nov. 2019 07:48

Studiebarometeret spør andre- og femteårsstudenter over hele landet om de er fornøyd med studieprogrammet sitt.

Undersøkelsen ble sendt ut via e-post og SMS fra tirsdag 22. oktober og gjennomføres av NOKUT på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Du må bruke koden du har fått tilsendt for å logge inn i spørreskjemaet. Undersøkelsen er åpen til 17. november.

Bidra til å heve kvaliteten på ditt studieprogram og svar på undersøkelsen!

Høy svarprosent er viktig for at ditt program skal bli representert. Ved å delta kan du vinne et gavekort på opptil kroner 5000.

Resultatene for hvert studieprogram offentliggjøres på www.studiebarometeret.no.

Publisert 17. sep. 2018 15:19

I sammenheng med UiOs karriereuke organiseres det en karrierelunsj for alle studenter i klassiske språk og antikkens kultur (årsenhet) onsdag den 19. september, kl.12:15-14:00, i Georg Morgenstiernes hus, 1. etasje, rom 141. Vi har invitert tidligere latin- og greskstudenter som nå jobber i ulike profesjoner både i det offentlige og i privat næringsliv, som kommer for å fortelle om jobbmulighetene som finnes for folk med bakgrunn i klassiske fag. Det blir annleding til å stille spørsmål og diskutere med våre gjester.

Alle studenter på alle nivåer er invitert og oppfordres til å delta (ingen påmelding påkrevd). Vi vil særlig oppmuntre alle våre nye studenter til å bli med - det er viktig å få innspill om jobbmuligheter så tidlig som mulig, og det blir en god anledning til å treffe andre medstudenter og flere fagfolk.

Det serveres kaffe, te, vann og kjeks, og dere kan ta med matpakke om dere ønsker det.

Arrangementet organiseres av Silvio Bär...

Publisert 13. apr. 2018 14:41

Vi ser etter en studentassistent som vil hjelpe oss med å lage den første digitale utgaven av latinske tekster fra den fascistiske perioden i Italia (transkripsjon av tekstene, XML TEI koding, forskningsstøtte). Gode latinkunnskaper er nødvendig, og erfaring med digitale utgaver er en fordel. OBS: Kun studenter uten fullført mastergrad kan søke på stillingen. Assistenten vil være en del av det internasjonale prosjektet "Anchoring Fascism". Mer informasjon om prosjektet finnes på prosjektets nettside. Tidsperiode: i utgangspunktet mai-desember 2018, kanskje med forlengelse til januar eller februar 2019.

Hvis du har lyst til å jobbe som studentassistent, sende en kort søknad med CV og motivasjonsbrevet på e-post til Han Lamers (han.lamers@ifikk.uio.no). Søknadsfrist: 27. april. Ta gjerne kontakt med Han Lamers om du har spørsmål!

Publisert 9. mars 2018 14:08

På HFs nettsider finner du nå utlysninger av flere praksisplasser i utlandet. Blant annet kan du søke plass som assistentbibliograf hos Brepols Publishers i Hellas. Du finner alle utlysningene her: http://www.hf.uio.no/studier/karriere/aktuelt/utlysninger/

Publisert 1. feb. 2018 14:57

Har du lyst til å arrangere en lunsj, gjesteforelesning, quiz eller andre sammenkomster med faglig og sosialt innhold? Da kan du søke faglig-sosiale midler.
Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK) lyser ut midler til faglig-sosiale og faglige tiltak for bachelor- og masterstudenter vårsemesteret 2018. Midlene er ment for studenter på bachelornivå, men arrangementene kan også inkludere masterstudenter.
Søknadsfrist er 1. mars 2018.
Les mer om hvordan du kan søke og hva vi gir støtte til her.

Publisert 12. jan. 2018 09:14

Sommeren 2018 (2.-20.juli/ 23.juli-10.august) tilbyr UiO totalt 8 gratisplasser på sommerskolen ved King's college i London. Det tilbys emner innenfor blant annet gresk og latin.

Detaljert oversikt over emnetilbud finner du på King's colleges nettsider: https://www.kcl.ac.uk/study/summer/summer-schools/undergraduate/what-can-I-study.aspx

Se UiOs avtaleside for mer informasjon om krav til søkerne.

Du søker via Søknadsweb innen 15. februar.

Publisert 13. nov. 2017 15:01

Lurer du på hva du kan bli med en utdanning innenfor antikk kultur / klassiske språk? Da bør du bli med på vår karrieredag for antikk- og klassiskstudenter. Her vil to av våre tidligere studenter komme og fortelle om jobben sin og om hvordan de har nytte av utdanningen sin i jobben - blant annet. Det blir også mulighet til å stille spørsmål.

Arrangementet finner sted fredag 17. november kl. 9.00 i møterom 652, Georg Morgenstiernes hus.

Vi serverer boller og kaffe!

Har du lyst til å delta, send en e-post til studiekonsulent Mari Hertzenberg (m.j.b.hertzenberg@ifikk.uio.no) senest onsdag 15. november .

Publisert 25. sep. 2017 13:30

Akademiet for yngre forskere inviterer til Forskernatt der målet er å gi unge mennesker innblikk i verdien av kunnskap, hva det vil si å være en forsker og inspirere unge til en fremtidig forskerkarriere.

Arrangementet finner sted fredag 29.09.2017, kl. 19:00 – 23:00. Les mer.

Interesserte bes melde fra på forhånd til pal.pettersen@dnva.no

Publisert 20. sep. 2017 13:08

Har du lyst til å tilbringe et helt eller halvt semester ved et norsk institutt i Athen og/eller Roma? La ikke anledningen gå fra deg!

Våren 2018 arrangerer IFIKK følgende antikk-emner med undervisning i Athen/Roma:

Vi inviterer til informasjonsmøte 6. oktober kl. 14.15 i rom 113 Georg Morgenstiernes hus. Les mer om informasjonsmøtet her.

Vel møtt!

Publisert 15. aug. 2017 12:42

PDF-versjon av informasjonsbrosjyren og Powerpoint-presentasjonen fra infomøtet er lagt ut. Du finner det til høyre på siden "program for studiestart":

http://www.uio.no/studier/program/klassiske-sprak/studiestart/

Publisert 5. juni 2017 21:05

Treffetiden hos studiekonsulenten flyttes til kl 10-11 tirsdag 6. juni.

Vanlig treffetid er tirsdager kl. 13-14. Lurer du på noe i tilknytning til studiene dine, kom innom i treffetiden eller send meg en e-post: m.j.b.hertzenberg@ifikk.uio.no 

Spørsmål om obligatorisk aktivitet eller eksamen? Ta kontakt med eksamenskonsulenten.

Mari Hertzenberg

Studiekonsulent klassiske språk, rom 317 Georg Morgenstiernes hus

Publisert 10. mars 2017 13:31

Studiekonsulentens treffetid utgår tirsdag 14. mars. Spørsmål? Send meg en e-post: m.j.b.hertzenberg@ifikk.uio.no.

Spørsmål om obligatorisk aktivitet eller eksamen? Send en e-post til eksamenskonsulenten.

Publisert 2. mars 2017 14:08

Er du interessert i italiensk renessansehumanisme? Aarhus universitet arrangerer sommerskole i Roma sommeren 2017. Her finner du mer informasjon:

http://www.au.dk/en/summeruniversity/courses/text-memory-monument/

Publisert 14. feb. 2017 08:34

Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk lyser ut midler til faglig-sosiale tiltak for bachelorstudenter våren 2017. Søknadsfristen er 1. mars.