Studieopphold i utlandet

Et utenlandsopphold er din mulighet til å investere i unik kompetanse i ditt fagfelt. Vi har utveklsingsavtaler med en rekke universitet som er ledende innenfor klassiske språk, og som tilbyr relevante emner som utfyller de som tilbys ved UiO. Gjennom et semester eller et år i utlandet kan du også tilegne deg spåkkunnskaper, et kontaktnettverk og internasjonal erfaring. Med en slik erfaring vil du få en bedre og bredere forståelse av faget, og du vil også få en kompetanse som fremtidige arbeidsgivere vil verdsette.

Når kan du dra?

Vi anbefaler utenlandsopphold i femte semester. Er du usikker på når og hvor du skal reise, ta kontakt med studiekonsulenten på klassisk

Hvor kan du dra?

Mulighetene er mange, men her er noen forslag med gode klassiskmiljøer:

Se alle instituttets avtaler her. I tillegg til våre avtaler har både HF og UiO avtaler som kan være interessante for deg. Alle avtalene ved UiO finner du på de sentrale sidene for utveksling, se lenke i siste avsnitt på denne siden.

De norske instituttene i Athen og Roma

Vi anbefaler på det sterkeste å ta halvt eller et helt semester ved de norske instituttene i Athen og Roma. Gjennom antikkemnene i Athen og Roma får du kjennskap til den klassiske kulturen ved å kunne se og oppleve relevante monumenter og steder.

Stipendordninger

I tillegg til stipendordningen som Lånekassen har, finnes det flere ekstra stipender.

Reiser du på en Erasmus-avtale eller Nordplus-avtale vil du motta et ekstra stipend i måneden.  Erasmus+ stipend gir ca 460 EUR i måneden (pre 2018) og Nordplus ca 200 EUR i måneden i tilligg til et eget reisestipend. 

Om en utvekslingsavtale er Erasmus + eller Nordplus står på nettsiden for utvekslingsavtalen.

Lånekassen har også et eget språkstipend om du ønsker å ta språkkurs i forkant av studiet.

 

Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

 
Publisert 29. mai 2015 09:57 - Sist endret 26. apr. 2018 15:58