Hvorfor velge dette programmet?

Dette studiet lar deg velge blant de realfagene du er mest interessert i. Det dreier seg om matematikk, informatikk og alle naturvitenskapelige fagområder.

Kort om studieprogrammet

Med årsenheten kan du bli bedre kjent med realfagene. Du kan selv sette sammen programmet ved å velge mellom ulike realfaglige emner. Studiet gir deg med andre ord store valgmuligheter hvis du har behov for andre fagkombinasjoner enn de som fins i eksisterende programtilbud.

Hvorfor velge Realfag

Hvis du har behov for tilleggsfag eller enkeltemner for å komplettere tidligere utdanning, for eksempel for å kvalifisere deg til masterstudier, er dette studiet for deg. Du har også mulighet til å skaffe deg spisskompetanse innen ett realfag, eller du kan ta enkeltemner for å kvalifisere deg til andre utdanninger.

Studiemiljø

Alle nye studenter får tilbud om å bli med på seminar i begynnelsen av studieåret. På seminaret vil du bli kjent med dine medstudenter, og få et faglig og sosialt nettverk på UiO fra første dag. 

Studier i utlandet

Siden dette er et årsstudium, er det ikke lagt til rette for utvekslingsstudier i utlandet i løpet av studietiden. Generell informasjon om utvekslingsmulighetene ved UiO finner du på siden om delstudier i utlandet.

Videre studier og jobb

Årsenheten gir ikke i seg selv yrkesmuligheter, men gir i kombinasjon med andre utdanninger verdifull ekstra kompetanse og yrkesmuligheter

Les mer fra våre forskere og undervisere

Slik sørger vaktceller for at kroppen går til motangrep på truende inntrengere

Skjeletter og død kan fortelle oss om livet 

New methods in pollen identification 

Protonterapi som kreftbehandling: Hvordan måle stråledoser fra protoner nøyaktig? 

Finnes det «snille» virus? 

Her jakter forskerne på bedre, billigere og mer miljøvennlige batterier

Visste du at...?

  • Realister får raskt jobb etter studiene?
  • Du ikke trenger å bli lege for å jobbe i helsesektoren? Medisinsk fysikk, informatikk og molekylærbiologi kan også være spennende inngangsveier til arbeid med folks helse.

 

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 4. nov. 2021 11:14