Statistiker

Navid jobber i SSB

Bildet kan inneholde: person, panne, hår, hake, øyenbryn.

Foto: privat

Hva går jobben din ut på?

Jobben min går i hovedsak ut på produksjon, utvikling og analyse av utdanningsstatistikk, spesielt innenfor høyere utdanning.

Hva er det mest spennende med jobben din?

Det at jeg kan holde på med veldig forskjellige arbeidsoppgaver og prosjekter samtidig. Det er stor fleksibilitet i arbeidsoppgaver i SSB, så jeg har mulighet til å fordype meg i prosjekter som jeg synes er mest spennende. Jeg har også mulighet til å øke kompetansen min i for eksempel programmering og teoretisk statistikk ved å delta på interne kurs og seminarer som byrået tilbyr.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Jeg får mest bruk for statistikk- og økonometriemnene når jeg jobber med produksjon og utvikling av statistikk. Men jeg får også bruk for samfunnsøkonomien når jeg jobber med analyse- og nyhetsartikler.

Hvordan er en typisk dag på jobben?

Heldigvis er det ingen typisk dag på jobben. En dag kan jeg for eksempel jobbe med statistikk og artikler som skal publiseres på ssb.no. En annen dag kan jeg jobbe med statistikkleveranser til EU, OECD og UNESCO. Og noen ganger er jeg på internasjonale konferanser i utlandet for å snakke om utvikling av utdanningsindikatorer.

Hvordan fikk du jobben?

Jeg skrev en god søknad til stillingen med hjelp av Karrieresenteret. Forøvrig handler masteroppgaven min om utdanning og jeg hadde jobbet i administrasjonen på Universitet i Oslo mens jeg studerte, så det var lett for meg å argumentere for interessen min for utdanning.

Hva er ditt beste tips til andre studenter som ønsker din type jobb?

Det er lurt å lære seg ulike programmeringsspråk. Det er spesielt lurt å beherske statistiske programvarer som R, Python, Stata, osv. utover grunnleggende nivå. Da er du mye mer attraktiv i arbeidsmarkedet.

Hva tenker du på som det beste ved studietiden ved UiO?

Jeg er veldig glad i trening og idrett, så jeg hadde mye glede av SiOs treningssentre på Blindern og Forskningsparken. Jeg savner også det sosiale miljøet, spesielt fotballen på fredager sammen andre fra Økonomisk institutt, som jeg vet fortsatt pågår i dag.

 

Publisert 26. mars 2020 14:27 - Sist endret 30. mars 2020 08:30