Uke 9 - Siste forelesning og jobbuke

Navn: Henriette Vågen Aase
Studier: Bachelor i Økologi og naturforvaltning ved NMBU.
Internship: Neighbourhood Old Age Homes (NOAH)

Denne uken startet råbra - jeg hadde nemlig bursdag på mandag! Dagen startet med bursdagssang i senga og deilig fellesfrokost med kollektivet, før jeg feiret med (nesten) hele klassen på Café Paradiso i Gardens. Jeg fikk høre bursdagssangen på fem språk i løpet av dagen - norsk, svensk, engelsk, spansk og afrikaans. Ny rekord der altså!

Bursdagsfeiring på mandag, hurra for 26 år! Foto: Solveig Bæra

Vi hadde den aller siste forelesningen denne uka! Etterpå var det duket for aller siste peer session, hvor vi reflekterte litt over tiden vår her og fikk noen tips om å holde presentasjon og hva som bør være med.

Dette var også aller siste jobbuke, og det er flere i klassen som allerede har sagt farvel til organisasjonene de har jobbet i. Jeg og Kristine skal holde fremføring for NOAH på mandag for styret og noen andre ansatte - og forhåpentligvis få i gang en liten diskusjon om hva som bør gjøres med denne take-awayen som hele tiden går i minus. Jeg gruer meg faktisk litt til å si ha det - for det har vært en utrolig fin og inkluderende organisasjon å jobbe i! Særlig for meg som kom inn så sent, og jeg hadde aldri trodd jeg hadde rukket å bli så glad i den gjengen som det jeg har blitt. Både pensjonistene som jobber der og de på kontoret er utrolig fine mennesker!

Hyggelige pensjonister hos NOAH! Foto: Kristine Ausen

På fredag var det Women’s Day her i Sør-Afrika, og dette regnes som en nasjonal helligdag. Dermed ble det fri fra jobb - og rett ut på fjelltur til Elephants Eye! Navnet stammer fra formen på fjellet, som ser ut som hodet på en elefant; og grotten man kommer frem til på toppen som passer perfekt inn der elefantøyet ville vært. Det var en veldig behagelig og rolig tur, og vi storkoste oss hele veien. Dessverre var det ikke dekning på slutten av turen, så det ble et lite oppdrag å prøve å få bestilt en uber hjem. Det gikk heldigvis fint til slutt!

Foto: Anna D. Alstad
Utsikt fra Elephants Eye. Foto. Anna D. Alstad
På leting etter mobildekning. Foto: Anna D. Alstad
For å få bord må man være tidlig ute! Foto: Tone Karoline Solberg.
Gjengen på Rands. Foto: Dheni 

Nå er det bare noen få dager igjen, og vi begynner faktisk å gruglede oss litt! Både presentasjoner, innleveringer og siste opplevelser i Cape Town skal unnagjøres på kort tid, for de fleste reiser hjem allerede neste helg. Det betyr også at neste innlegg vil bli mitt siste!

Vi blogges!

<<<Les forrige innlegg                                                                              Les neste innlegg>>>

Publisert 21. aug. 2019 14:21 - Sist endret 8. sep. 2021 15:55