Uke 10 - Kontrastfylte Cape Town

Sommerprogrammet i Cape Town er over for 2019, og årets blogger Henriette Vågen Aase oppsummerer oppholdet sitt.

Flotte kollektivjenter i solnedgang. Foto: Kristine Ausen

"Den siste uka i Cape Town suste forbi, og nå sitter vi plutselig her, tilbake i Norge, litt småforvirret og ikke helt med på at hverdagen skal gå videre.

Hele oppholdet har rast forbi fortere enn noen av oss har kunnet forestille oss. For en utrolig opplevelse vi har hatt! For noen utrolig flotte mennesker jeg har møtt, og for en gjeng jeg har reist med.

Siste uke

Denne uka startet med avslutning av prosjekt og fremføringer; først for organisasjonen vår NOAH, og deretter på onsdag for UCT. Det er en fin følelse å vite at vi har gjort noe som har hjulpet organisasjonen med å få innsikt i hva de bør gjøre videre, og forhåpentligvis slik at de kan hjelpe flere mennesker.

Det var deilig å være ferdig, samtidig som at vi tenker at vi jo kunne holdt på mye lenger! Det var utrolig hardt å si ha det til både jobben, pensjonistene og klassen. De siste par dagene ble brukt på å bare tilbringe tid med de man har blitt kjent med og glade i, og ta en siste liten piknik på stranda noen timer før avreise. Jeg, Kristine og Lars tok flyet hjem fredag kveld og landet lørdag ettermiddag i Norge, der ble vi møtt av pøsende regn og smilende familiemedlemmer, venner og kjære.

Cape Town

Cape Town er en opplevelse uten like. Cape Town er en plass å observere tydelige store forskjeller rett ved siden av hverandre.

Fancy, vest-inspirerte Camps Bay er en stor kontrast til millionfylte og fattige Khayelitsha. Å traske mett ut av en restaurant for deretter å gå forbi mennesker som verken har råd til mat eller en plass å bo er utrolig forvirrende og hjerteskjærende.

Cape Town er en plass hvor du må møte deg selv i døra hver eneste dag og tenke over hvem man er og hva man representerer.

Cape Town er masse digg mat, billig alkohol, varme og flotte mennesker, palmesus, strender, vingårder og spennende kulturer. Cape Town er full av fattigdom og forskjeller, hverdagsrasisme, ubehagelige situasjoner og vanskelige valg.

Du møter det beste av det beste, og det verste av det verste. Du får muligheten til å treffe mennesker du aldri ville fått muligheten til å møte ellers, til å hjelpe til på en måte du aldri kunne gjort i Norge og til å lære ting du aldri kunne lært noe annet sted.

Cape Town er vakker og stygg på en gang. Cape Town er rett og slett umulig å beskrive. Og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har fått vært der.

Fremover

Ja, dette er altså mitt siste blogginnlegg. Videre ligger det nye eventyr, og ny master starter allerede på mandag.

En ting jeg vet er at sosialt entreprenørskap definitivt er noe jeg skal fortsette med. Og at Cape Town ikke har sett meg for siste gang!

Tusen takk til Universitetet i Oslo som har gitt oss denne muligheten!

Og er du en av de som vurderer å bli med neste år? Ikke tvil engang. Du kommer ikke til å angre!"

Siste arbeidsdag på NOAH, med to av pensjonistene som bor der. Foto: Kristine Ausen
En aller siste fellesmiddag med klassen i Langa. Foto: Sylvio Carvalho
En aller siste piknik på stranda på avreisedagen. Foto: Anna Dybwad Alstad

<<< Les forrige innlegg                                         Les neste innlegg >>>

Publisert 21. aug. 2019 14:58 - Sist endret 8. sep. 2021 15:54