Studieopphold i utlandet

Fakultetets studieavtaler

Det blir lagt til rette for utenlandsopphold i tilknytning til fellesemnene, valgemnene eller arbeidet med fordypningsoppgaven. Fakultetet har bilaterale samarbeidsavtaler og avtaler innen NORDPLUS og ERASMUS. Dette gir mulighet for studieopphold i Sverige, Danmark, Finland, Island, Tyskland, Østerrike, Sør-Afrika, Kenya og USA.

Gjennom et utvekslingsopphold via én av disse avtalene kan du ta deler av studiet i utlandet. Et slikt opphold gir viktige faglige inntrykk og minner for livet.

Du kan også legge opp et utenlandsopphold på egenhånd (utenom de utvekslingsavtaler som finnes.) Dette krever mye av deg som student, for du må selv sørge for alt det praktisk.

Et studieopphold i utlandet bør uansett planlegges i god tid i forveien. Begynn gjerne et år før du har tenkt å reise ut.

TFs sider om delstudier i utlandet og oversikten over TFs utvekslingsavtaler. Det er også mulig å reise ut på andre avtaler ved UiO. Se her for en fullstendig oversikt over utvekslingsavtaler ved UiO.

Norske studier i utlandet

Norske universitetssentre i utlandet, som Det norske institutt i Roma , Det norske institutt i Athen og Det norske universitetssenter i St. Petersburg, tilbyr ofte emner på masternivå eller muligheter for utenlandsopphold for høyeregradsstudenter.


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

 

Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 24. nov. 2020 17:14 - Sist endret 8. des. 2020 20:37