Utvekslingsavtale mellom Københavns Universitet og Universitetet i Oslo

Københavns Universitet er Danmarks største utdanningsinstitusjon. Det er grunnlagt i 1479 og et av Nord-Europas eldste universiteter.

Hvem kan søke?

Avtalen er åpen for studenter fra de fleste fagmiljøer. Vær oppmerksom på at det er mye konkurranse om disse plassene. Studenter fra programmer som har egne faglige avtaler med KU gjennom Nordplus eller Erasmus+ kan ikke søke på denne avtalen.

Antall ledige plasser per semester: 2

 

Karakterkrav: C i snitt

Studenten må ha minst 60 studiepoeng bestått ved intern søknadsfrist (15.09 / 15.02).

Antall plasser tilgjengelig vil variere avhengig av det enkelte årets tildelte stipendmidler og antall søkere. På grunn av få plasser tilgjengelig vil ikke studenter som har utvekslet tidligere bli prioritert til ny Nordlys-utveksling.

Studenter kan være på Nordlys-utveksling i maks 12 måneder.

Språk

Dansk og engelsk.

For studier på engelsk kreves det for noen fagfelt engelskbekreftelse eller test:

- Studies in English/American Language and Culture
- Studies in Political Science
- Studies in Film & Media Studies, Education, Rhetoric, and Philosophy
- Studies in Library and Information Science (only required for non-EU/EEA students)

Hvilke emner kan jeg ta?

KU tilbyr en rekke emner på engelsk for utvekslingsstudenter, i tillegg til det store utvalget av kurs og emner som undervises på dansk. Du er selv ansvarlig for å sjekke at det finnes et relevant fagtilbud og orientere deg om eventuelle krav til forhåndskunnskaper.

Denne avtalen gir ikke tilgang til Faculty of Law. For andre fagfelt med begrenset adgang, se nettside om course restrictions.

Studenter må studere fulltid med emner (30 ECTS per semester) ved KU, det er ikke mulig å f.eks. kun jobbe med oppgaven sin sammen med veileder.

KU benytter ECTS-systemet. 30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng.

For ytterligere informasjon om hva som kreves for å få uttelling for normert tid, ta kontakt med fakultetet ditt.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemester: fra begynnelsen av september til slutten av januar.
Vårsemester: fra begynnelsen av februar til slutten av juni.

Hva koster det?

Det kreves ikke skolepenger.

Studenter som får plass på denne utvekslingsavtalen kan søke om stipend fra Erasmus+.

Bolig

Københavns Universitet er behjelpelige med å skaffe bolig, men for nordiske utvekslingsstudenter er dette mer i retning av "hjelp til selvhjelp" ettersom denne studentgruppen lettere kan orientere seg i boligmarkedet på egen hånd.

Annet

Antall plasser per semester: 2

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Danmark

By

København

Nettside

http://www.ku.dk/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordlys

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Universitetet i Oslo

Utvekslingsrapporter fra studenter

 • Kristine

  København er en fantastisk by!
  Studieprogram ved UiO Bachelor i Psykologi
  Semestre på utveksling Høst 2021
  Vurdering av utvekslingsstedet 3 / 5

  København er en stor og travel by der det alltid skjer noe. For min del ble byen litt for stor til at jeg virkelig trivdes. Likevel er det uten tvil en utrolig fin by, et veldig bra universitet, og en super-sosial by å bo i.

  Hvorfor jeg valgte dette stedet

  Det var ganske tilfeldig at jeg endte opp i København, men jeg er virkelig glad for at jeg endte opp på akkurat dette universitetet. Foreleserne og seminarlederne var engasjerte og kompetente. I tillegg var det et godt studentmiljø på skolen med mange studentdrevne samlingssteder både dag og kveld.

  • Faglig

   Arbeidsmengde og nivå

   Arbeidsmengden var noe større enn på UiO pga større bruk av gruppearbeid og mer pensum. I tillegg var det en større forventning til muntlig deltagelse under seminar og undervisning. Foreleserne var utrolig dyktige og engasjerte i både forelesning, undervisning og seminarer.

   Undervisningsopplegg

   Jeg hadde to emner på dansk og et emne på engelsk. I to av emnene foregikk undervisningen i form av klasseundervisning, mens det siste ble gjennomført i form av klassisk forelesning. I de danske emnene hadde vi kontinuerlig gruppearbeid, og i et av de obligatoriske innleveringer for å ta eksamen. Det var også obligatorisk oppmøte i to av emnene.

  • Valgte emner

   • 2600-E21: Pædagogisk psykologi
   • 2600-E21: Valgfag Krop og Psyke
   • 2600-E21: Psychosocial job stress and chronic disease
  • Praktisk

   Mottak

   Første dag på universitetet ble det gjennomført en slags fadderdag der vi fikk tildelt hver vår fadder. I tillegg ble det gjennomført noen "bli-kjent"-leker og utlevert en aktivitetsplan for semesteret.

   Bosituasjon

   Jeg prøvde først å få hybel gjennom Housing Foundation, men pga veldig stor pågang var det veldig få hybler tilgjengelige. Dermed prøvde jeg å finne et kollektiv på det private markedet. I Danmark brukes ofte ulike Facebook-sider for utleie til å finne bolig, kollektiv osv. Her var det vanskelig å få kontakt med folk pga veldig stor pågang. I tillegg er det dyrt å bo i København - ihvertfall om du vil bo sentralt.

   Transport

   Jeg kjøpte meg en sykkel ganske raskt etter jeg ankom København, da kollektivtilbudet og lange distanser (København er stoort) gjorde det vanskelig å komme seg effektivt rundt. Tips dersom man ønsker å bruke kollektiv er å kjøpe seg et Rejsekort som gir nesten halv pris på enkeltbilletter.

  • Økonomisk

   Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
   • Erasmus+
   • Nordplus
   • UNIFOR
   Studiekostnader utenom skolepenger

   1 000 – 2500 kr

   Boutgifter

   2 500 – 5 000 kr

   Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

   Omtrent det samme

   Tips og kommentarer

   - Dersom du tar kollektiv vil det lønne seg å kjøpe et rejsekort. - Loppemarked blir jevnlig arrangert i byen, og her har man muligheten for å finne ting for en billig penge. I tillegg er Facebook Market og Tise stort i København. - Spesielt i Nørrebro området er det flere frukt-og grønnsaksforhandlere som har svært rimelige priser.

  • Nyttig å vite

   1) Søk bolig tidlig. 2) Bruk Facebook sider for utleie i København. 3) Kjøp rejsekort dersom du skal reise kollektivt. 4) Lei sykkel fremfor å kjøpe dersom du vil unngå eventuelle utgifter for fiksing av sykkel (det blir fort dyrt).

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport