Utvekslingsavtale mellom University of Helsinki og Universitetet i Oslo

Helsingin yliopisto (University of Helsinki) er et av Nordens og Europas ledende universiteter innen forskning og utdanning. Universitetet ble grunnlagt i Åbo i 1640, men senere flyttet til Helsinki i 1828. Universitetet har fire ulike campus, det mest aktuelle for de fleste av UiOs studenter ligger i de eldste universitetsbygningene i sentrum av Helsinki.

Hvem kan søke?

Studenter fra programmer som har en egen faglig Nordplus-avtale med dette universitetet kan ikke søke på denne avtalen gjennom Nordlys.

Karakterkrav: C i snitt

Antall plasser tilgjengelig vil variere avhengig av det enkelte årets tildelte stipendmidler og antall søkere. På grunn av få plasser tilgjengelig vil ikke studenter som har utvekslet tidligere bli prioritert til ny Nordlys-utveksling.

Studenter kan være på Nordlys-utveksling i maks 12 måneder.

Språk

Universitetet er tospråklig med både finsk og svensk. Mange emner undervises på svensk. I tillegg tilbyr universitetet et stort utvalg av emner på engelsk.

Universitetet i Helsinki tilbyr språkkurs i finsk for utvekslingsstudenter gjennom Department of Finnish Language and Literature

Vær oppmerksom på at det er krav om en Language Certificate for alle utvekslingsstudenter.

Hvilke emner kan jeg ta?

Universitetet i Helsinki har en egen nettside med informasjon om de ulike emnene på engelsk som utvekslingsstudenter kan velge mellom. Det kreves gode språkkunnskaper dersom du ønsker å velge kurs som undervises på svensk eller finsk

Du er selv ansvarlig for å sjekke at det finnes et relevant fagtilbud og orientere deg om eventuelle krav til forhåndskunnskaper.

Universitetet i Helsinki benytter ECTS-systemet. 30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng.

For ytterligere informasjon om hva som kreves for å få uttelling for normert tid, ta kontakt med fakultetet ditt.

Hvor lenge varer semesteret?

Akademisk kalender ved Universitetet i Helsinki

Hva koster det?

Det kreves ikke skolepenger for utvekslingsopphold gjennom Nordlys-nettverket. Hvis du får tilbud om Nordlys-utveksling, får du tilsendt informasjon om Nordlys-stipendet.

Bolig

The International Student Mobility Services hjelper innreisende utvekslingsstudenter med bolig - i samarbeid med HOAS (Foundation for Student Housing in Helsinki Region). Les mer om boligmuligheter ved University of Helsinki

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Finland

By

Helsinki

Nettside

http://www.helsinki.fi/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordlys

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Universitetet i Oslo