Utvekslingsavtale mellom Universität Wien og Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk

Universität Wien ble grunnlagt i 1365 og er et av de eldste og største i Europa. Universitetets hjerte er den historiske hovedbygningen i Ringstraße, men campus ligger spredt rundt omkring i Wiens gamleby.

Hvem kan søke?

Studentene skal ha avlagt 60 studiepoeng ved UiO før avreise og det er krav om karakteren C i snitt i den relevante 80-gruppa.

Språkkrav i tysk: minimum B2-nivå.

Dette er en fagavtale for tysk. Universitetet i Wien stiller  krav om at studentene velger de fleste emnene innen tysk.

Informasjon om søknadsprosessen.

Språk

Tysk.

Universitetet tilbyr et intensivt språkkurs ved semesterets begynnelse som gir uttelling som 4 ECTS. Lånekassen gir språkstipend til intensivt språkkurs før semesterstart med minimum 4 uker varighet. Informasjon om betingelser for språkstipendet finner du på Lånekassens nettsider.

Hvilke emner kan jeg ta?

Studenten oppfordres til å ta kontakt med studiekonsulenten for å vurdere emnetilbud i forhold til egen grad. I tillegg gis det vanligvis informasjon om emner og emneopptak i tilbudsbrev om opptak fra vertsinstitusjonen. Se også universitetet i Wiens informasjon om kurs og kurskatalogen.

For å oppfylle kravene til 30 studiepoeng pr. semester må man ta emner tilsvarende 30 ECTS. Imidlertid varierer det sterkt hvordan universitetet vurderer sine emner i forhold til uttelling i ECTS, og emnenes innpassing i den norske graden må derfor vurderes i hvert enkelt tilfelle. Det må påregnes å ta noen flere emner enn man vanligvis gjør ved UiO.

Hvor lenge varer semesteret?

Universität Wien har et vintersemester og et sommersemester. Vintersemesteret varer fra 1. oktober til 31. januar, sommersemesteret fra 1. mars til 30. juni.

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet.

Erasmus-studenter skal ikke betale skolepenger til Universität Wien, men alle studenter må betale en avgift på 20,20 euro per semester (2019/2020) til the Austrian National Union of Students.

Bolig

 Se Universitetet i Wiens nettside om studentliv.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Østerrike

By

Wien

Nettside

http://www.univie.ac.at/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk