Hvordan kan man registrere et rom?
- Klikk på Location Maps på navigasjons meny (på den venstre siden), og deretter Buildings undermeny.
- Klikk på Locations (tannhjul)-ikonet på øverst høre på Building Map-siden.
- Klikk på Building Details meny i Locations liste.

- Klikk + Add new room-knappen på øverst høyre. Da åpnes en panel på høyre side.

- Velg et bygg i Building-feltet og legge til Room Number og Core Affiliation som vil bruke dette rommet i hvert fall.
- Byggs navn er registrert i format av "[Bygningskode] - [Bygningsnavn]" som finnes på "UiOs Bygningsoversikt". Det vil si at forkortelser som KNH for Kristen Nygaards hus, eller OJD for Ole-Johan Dahls hus, ikke kan brukes for søk.
- Hvis bygget ikke finnes, må bygget legges til av Main Admin. Ta kontakt til bookitlab-hjelp@usit.uio.no
- Hvis nødvendig, kan man legge til Maximum Occupancy. "0" betyr at det ikke har maks grensa.
- Hvis det er flere instrumenter som finnes i ett rom og Maximum Occupancy er satt på rommet, begrenses antall brukere som samtidig kan booke de instrumentene, til den som er satt til Maximum Occupancy av rommet. For eksempel, hvis Max Occupancy av Rom A er 1, og det finnes Instrument B og C der, kan kun en bruker booke en eller begge de Instrumentene på samme tidspunkt. Men mens en av de instrumentene er booket, kan andre brukere ikke booke det andre instrumentet.
Klikk Save-knappen nederst på panelet.
Nå kan rommet finnes i dropdown lista av Room-feltet på Asset-fanen av Instrument Settings siden (må refreshes).
Hvordan kan man redigere et rom?
Core admin til en core som er registrert som Core Affiliation til rommet, kan redigere rommets innstillinger og opplysninger.
- Gå til bygnings Building Details side ved å følge stegene 1-3 i #Hvordan kan man registrere et rom ovenfor. Evt. bruk filtre.
- På raden til rommet du vil redigere, klikk tre prikker i Actions-kolonnen på lengst høyre av siden. Hvis du har rettighet til å redigere, ser du Edit-knappen med blyant ikonet.

- Da får du opp redigerings panel på høyre av siden. Rediger innstillinger eller / og opplysninger.
- Klikk Save-knappen til å lagre endringene.