Riksrevisjonens undersøkelse av informasjonssikkerhet i UH-sektoren

Riksrevisjonen la den 17. januar 2024 fram en rapport hvor de har undersøkt hvordan institusjoner i universitets- og høyskolesektoren sikrer forskningsdata mot dataangrep.

Riksrevisjonen har lagt fram en rapport hvor de har undersøkt hvordan institusjoner i universitets- og høyskolesektoren sikrer forskningsdata mot dataangrep, og hvordan Kunnskapsdepartementet ivaretar sitt overordnede ansvar for informasjonssikkerhet i sektoren.

Det ble særlig sett på sikring av beskyttelsesverdige forskningsdata, og systematikk i informasjonssikkerhetsarbeidet. Ti institusjoner ble revidert, og UiO er blant disse.

Det ble i forbindelse med revisjonen gjennomført inntrengingstester mot tre av institusjonene. UiO er ikke en av disse.

Riksrevisjonen fant at UiO i hovedsak etterlever beste praksis for de tekniske sikkerhetstiltakene som ble undersøkt, og at det er god systematikk i informasjonssikkerhetsarbeidet hos oss. 

UiO legger stor vekt på ivareta informasjonssikkerhet. Tiltak vi arbeider med er blant annet kurs, rutiner for ansvarlig internasjonalt samarbeid, ROS-analyser for å identifisere sårbarheter, og vi iverksetter og følger opp tiltak for bedre sikkerhet i IT-systemene.

Les mer om undersøkelsen på Riksrevisjonens nettsted (riksrevisjonen.no)

Les mer om informasjonssikkerhet ved UiO 

 

Publisert 18. jan. 2024 18:15 - Sist endret 18. jan. 2024 18:15