Ikke bruk Outlook-app på telefon/nettbrett

Av sikkerhetshensyn blir det nå sperret for muligheten til å bruke Microsofts Outlook-app på telefon og nettbrett. Les heller e-post og følg med på kalenderen din ved å bruke telefonen eller nettbrettets innebygde e-postprogram og kalenderprogram.

Apper som ikke må brukes

Siden mange bruker Outlook på PCen sin, er det fristende å tro at vi også skal bruke Outlook på telefon og nettbrett. Det er ikke riktig. Appen som heter Microsoft Outlook, som du kan laste ned fra App Store (iPhone/iPad) eller Play Butikk/Google Play (Android), skal ikke brukes. Denne appen fungerer på en slik måte at den sender ditt UiO-passord til en tredjepart, som deretter bruker passordet til å hente e-posten din fra UiO til telefonen eller nettbrettet. Appen vil også mellomlagre e-post og vedlegg hos denne tredjeparten. Denne måten å gi tilgang til e-post på, er i strid med reglene i IT-sikkerhetshåndboka, og kan utgjøre en risiko for personvernet ditt.

Hva skal jeg gjøre?

Hvis du allerede bruker anbefalt oppsett, trenger du ikke å gjøre noe. Har du en app som heter Microsoft Outlook på mobilen din eller nettbrettet ditt, sletter du den og følger oppsettveiledningen for anbefalt løsning slik at du kan lese e-post og følge med på kalenderen på en sikker måte. Trenger du hjelp til å sette opp telefonen eller nettbrettet med anbefalt løsning, kontakter du lokal IT.

Anbefalte programmer

Alle IT-brukere på UiO må forholde seg til hvilke programmer USIT anbefaler at brukes til forskjellige oppgaver. For å lese e-post og følge med på kalenderen fra telefon eller nettbrett, er anbefalingen å bruke programmene som følger med enheten. Se full oversikt over anbefalte programmer for e-post og kalender på UiO. Hvis du ikke allerede bruker e-post og kalender på telefon eller nettbrett, kan du komme i gang ved å følge oppsettveiledningen for din enhet, som er tilgjengelig fra nettsiden med veiledninger for e-post og kalender på mobile enheter. Om du bruker Microsoft Outlook-appen på mobil eller nettbrett, bør du slette den og heller følge oppsettveiledningen for anbefalt løsning.

Vil du vite mer?

Ta gjerne også en titt på personverninformasjonen som gjelder for appen Microsoft Outlook. I avsnittet "Do you share my information with third parties?" blir det oppgitt at dine personopplysninger kan utleveres til andre firmaer, leverandører og konsulenter som inngår kontrakt med firmaet Acompli, som har utviklet appen. Det er altså ikke du selv som avgjør hvem som skal få tilgang til opplysningene dine, men firmaet Acompli. Firmaet Acompli og appene de har utviklet er kjøpt opp av Microsoft.

Publisert 2. feb. 2015 12:49 - Sist endret 3. des. 2021 14:20