Windows - tilkobling med WinSCP

WinSCP er en gratis SFTP-klient som tillater kommunikasjon med lagring via et praktisk brukergrensesnitt. Det er forhåndsinstallert på UiO-driftede maskiner, og kan forøvrig lastes ned her:

Ved oppstart må du opprette en ny "site"/profil for kommunikasjon mot en bøtte.
Start med å velge "Amazon S3" som protokoll, og under Host name, fyll inn på følgende format:

s3://s3-oslo.educloud.no/<bøttenavn>

Merk at vil forkortes når du klikker vekk fra boksen, men det er likevel viktig at det er skrevet inn med riktig format i utgangspunktet.

Fyll så inn ditt nøkkelpar med tilgang til bøtten. Eksempel:

Klikk deretter "Save", og kall koblingen noe passende. Det skal da dukke opp som en vedvarende profil i menyen til venstre:

Du kan nå forsøke å logge inn. Du vil bli bedt om å oppgi secret key på nytt (hver gang).
Dersom det feiler; forsøk å opprette profilen på nytt, og verifiser at Host Name-stien ble skrevet inn riktig (selv om det ser ut til å holde uten s3:// og bøttenavn).

Om alt er riktig, skal du få opp dette vinduet, hvor du har lokale filer til venstre, og bøttens filer til høyre:

Som tenkt vil altså ikke bøtten bli montert, men du vil her ha muligheten til å enkelt laste opp eller ned filer.

Emneord: S3, Objektlagring, lagring Av Markus Sørensen
Publisert 7. mars 2024 15:30 - Sist endret 12. mars 2024 12:25