Office 365 på mobile enheter

Office-pakken er tilgjengelig gratis på mobile enheter kjørende iOS og Android, men det er en viktig begrensning.

Microsoft har etter hvert publisert mange applikasjoner for mobile enheter, ikke bare for Windows Phone, men også for iOS (iPhone og iPad) og Android.

Det som kjennetegner de fleste av disse applikasjonene er at de er tett integrert med deres skytjeneste Office 365.

Office-pakken

Word (iOS/Android), PowerPoint (iOS/Android), Excel (iOS/Android) og OneNote (iOS/Android) kan alle lastes ned fra Apples App Store eller fra Google Play. Samlige applikasjoner er gratis, men felles for dem er at de alle har sterkt begrenset funksjonalitet om du ikke logger deg på med din Office 365-konto (brukernavn@uio.no). Fra mobile enheter kan du ikke lagre til ditt hjemmeområde eller på forskningsområder du ellers har tilgang til. Du kan kun lagre dokumenter, presentasjoner og regneark til OneDrive (iOS/Android) som er Microsofts lagringstjeneste i skyen).

Husk at det ikke er alle typer data kan lagres i skyen!

Office-pakken har de aller fleste funksjonene som du også bruker på din kontormaskin eller bærbare datamaskin. Men en viktig forskjell er at f. eks. programtillegg for Endnote og andre lignende programmer ikke kan kjøres.

Microsoft Apps installed on Android

Outlook og OWA

UiO har skrudd av at Outlook for iOS og Android kan brukes mot vår Exchange server. Det er en grunn til det. Dette programmet sender alle dine epost opp i Microsofts skytjeneste og indekseres der. For dem av dere som ikke ønsker å bruke Apple Mail eller Android telefonens innebygde e-postleser, så kan applikasjonen OWA (iOS/Android) brukes.

Andre Office 365 applikasjoner

I kommende blogginnlegg vil vi se på andre applikasjoner som er knyttet opp mot Office 263. Noen av disse applikasjonene er kun tilgjengelige i nettleseren, mens andre finnes bare for mobiltelefoner. Noen av disse av disse applikasjonene har UiO foreløpig valgt å ikke skru på.

Vi vil skrive om Microsoft Teams (iOS/Android), Office Lens (iOS/Android), Delve og Planner (iOS) i fremtidige blogginnlegg.

Andre Microsoft applikasjoner

Skype

Skype (iOS/Android) er kjent for de fleste av oss og vil ikke omhandles her. I Office 365-sammenheng vil vi fokusere på videokonferansefunksjonaliteten som finnes i Microsoft Teams, som for øvrig bruker teknologier fra Skype.

Microsoft Remote Desktop

Fra tid til annen kan det være kjekt å nå ens kontormaskin eller en av Windows terminalserverne på UiO. Kanskje til og med kjøre et Windows-program som Remote App. Dersom du ønsker mer informasjon om disse mulighetene, ber vi deg lese hvordan dette kan settes opp på iOS og Android.

Wunderlist (Microsoft To-Do)

Wunderlist (iOS/Android) er en av mine favoritter applikasjoner. En applikasjon jeg bruker omtrent hver eneste dag. Litt i jobbsammenheng og mye privat. Alt av handlelister har jeg her. Huskelister kan deles med andre og oppdateres i sanntid når noe legges til eller markeres som fullført.

Wunderlist (iOS/Android) skal etter hvert dø og Microsoft To-Do (iOS/Android) overta.

Arrow Launcher

Er du en av dem som stort sett bare kjører Microsoft applikasjoner på din Android-telefon? Da er kanskje Arrow Launcher noe for deg. Det er Microsofts Home screen for Android-telefoner.

 

Emneord: Office 365, Office-pakken, Applikasjoner, Skype Av Frank Paul Silye
Publisert 26. mai 2017 10:55 - Sist endret 6. juli 2021 13:09