Koble til med og bruke Remote Desktop for Android

Viktig: Remote Desktop bruker tofaktorautentisering, men du får ikke påminnelse om det på skjermen når du logger på. Når du logger på Remote Desktop må du sjekke mobiltelefonen for å bekrefte påloggingen i Microsoft Authenticator (med Remote Desktop kan du ikke bekrefte pålogging med annet enn Authenticator).

Installasjon

• Microsoft Remote Desktop kan lastes ned fra Google Play.
  • For telefoner og nettbrett i driftsopplegg installeres Microsoft Remote Desktop fra Intelligent Hub på enheten.

Hvordan koble deg til en Windows-maskin

Klikk på pluss-knappen. Vinduet Opprett tilkobling kommer opp:

Koble til din kontormaskin

Kall oppkoblingen Kontormaskin eller det faktiske navnet på din datamaskin i feltet Connection name. Klikk Next for å komme til neste bilde. Skriv inn navnet på din kontormaskin på formen datamaskinnavn.clients.uio.no i feltet for PC-name. og klikk Done. Du kan også koble deg til Windows-servere, som f. eks. win.uio.no.

Under Creditials skriver du inn ditt brukernavn skrives på formen uio\brukernavn og ditt passord.

Legg til gateway

Du må også legge til en gateway, av sikkerhetsårsaker. Kryss av for Show additional options og klikk på Add gateway.

Velg show additional options og klikk på add gateway.

Fyll så inn rds-portal.uio.no som adresse og trykk Add.

Skriv inn portal.uio.no og trykk add.

Avslutt med å trykke Lagre.

Maskiner lagt til for fjernoppkobling

Bruke Remote Desktop Connection

Dobbeltklikk på datamaskinens oppføring i Microsoft Remote Desktop for å koble deg til datamaskinen.

Oppkoblingen krever tofaktorautentisering og vil derfor henge på Initiating remote connection, inntil du har bekreftet påloggingen med Microsoft Authenticator på din mobiltelefon.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 17. okt. 2022 16:07 - Sist endret 8. mai 2023 13:59