Deling og samhandling i MS 365

Nøkkelen til samhandling i MS 365 er Teams. Du kan også dele dokumenter fra OneDrive, men av sikkerhetsgrunner anbefaler UiO at du bruker Teams til samarbeid og deling av dokumenter.

Teams til deling og samhandling, OneDrive til lagring

OneDrive til lagring

OneDrive er standard lagringssted på UiO, og alt du produserer av dokumenter bør lagres der. Hvis du gir andre rettigheter til filer og mapper direkte på OneDrive, kan det lett skje en feil, slik at dokumenter blir åpne for flere enn du egentlig ønsket eller ligger åpent lenger enn du ønsket. Det kan også hende at du flytter på et dokument, og da må du gi tilgang på nytt.

Teams til deling

Hvis du bruker Teams, har teamet du oppretter et eget filområde for deling og samskriving, og du slipper å tenke på at filer skal åpnes, lukkes eller flyttes på. I tillegg kan du chatte og ha samtaler med de andre i teamet, og du har en rekke andre verktøy tilgjengelig, for eksempel planleggingsverktøy og kalender.

Anbefaling

UiO anbefaler derfor at du bruker OneDrive til lagring, slik at du alltid har tilgang til dokumentene dine uansett hvor du er og uavhengig av hvilken enhet du bruker. Til samarbeid og deling anbefaler vi Teams.

Har du ikke OneDrive og Teams?

• På Mac kan du installere fra Managed Software Center (UiO-driftet Mac) eller fra MS 365-nettstedet (private maskiner og lignende)
  • På Windows-PC kan du installere Teams fra Software Center (UiO-driftet PC) eller fra MS 365-nettstedet (private maskiner og lignende). OneDrive er installert som standard på alle Windows-maskiner.
  • På mobil installerer du fra AppStore eller Google Play / Play butikk.

Informasjonssikkerhet

MS 365 er en skybasert tjeneste. Det betyr at du alltid må vurdere data – dokumenter, bilder og annet – du oppbevarer på OneDrive eller i Teams.

Dokumenter med informasjon som faller inn i kategori Grønn - UiO åpen og kategori Gul - intern kan lagres på OneDrive eller i Teams. Hvis informasjonen faller inn i kategori Rød eller Svart, skal den ikke lagres i en skytjeneste, men lagres på UiO. Se UiOs lagringsguide.

Publisert 11. jan. 2016 14:27 - Sist endret 26. aug. 2021 13:17