Hub – UiOs appkatalog for Android, iPhone og iPad

Intelligent Hub er en app som fungerer som et service senter for enheten din. Her finner du UiO sin programvarebutikken, informasjon om enheten og det UiO administrere, samt supportinformasjon.

Installere apper

Skjermbilde av Intelligent HubFor alle mobiltelefoner og nettbrett som er eid (og driftet) av UiO, installeres appen Intelligent Hub på enheten. Her finner du en appkatalog med apper du kan bruke til arbeidsrelaterte aktiviteter.

Det er viktig at du installerer disse applikasjonene fra Intelligent Hub, i stedet for fra Apples App Store eller Google Play. Apper som ikke er "administrert" vil ha begrensninger på åpning og lagring data på UiO sine lagringsressursser.

Ikke krav om Apple eller Google ID

Merk det at du ikke trenger verken Apple ID eller Google-konto for å installere apper fra Hub.

Profilene "Arbeid" og "Personlig"

For Android-telefoner i driftsopplegg (innmeldt i Workspace One) vises dette for deg ved at applikasjoner installert fra Intelligent Hub vises i det som kalles profilen Arbeid, mens applikasjoner installert fra Google Play havner i profilen Personlig.

Skjermbilde av Android med profilen Arbeid
Android-telefon med applikasjoner installert under profilen Arbeid
Skjermbilde av Android med profilen Personlig
Android-telefon med applikasjoner installert under profilen Personlig

Dette gjør at du bedre kan skille mellom jobb og privat, hvor f. eks. varslinger fra applikasjoner installert i work profile kan skrus av når du ikke er på jobb.

Applikasjoner som Gmail, Calendar og Contacts finnes både i profilene Arbeid og Personlig, og skiller da mellom jobb- og privat e-post, kalender og adressebok.

Det er viktig at du installerer disse applikasjonene fra Intelligent Hub, i stedet for fra Apples App Store eller Google Play. Apper som ikke er "administrert" vil ha begrensninger på åpning og lagring data på UiO sine lagringsressursser.

Ikke krav om Apple eller Google ID

Merk det at du ikke trenger verken Apple ID eller Google-konto for å installere apper fra Hub.

Skille mellom arbeid og privat på iOS

Iphone har ikke et system med egen profil på administrerte og ikke administerte apper.  Tanken er at overgangene skal være sømløse for bruker. For at dette skal fungere best mulig er det viktig at Apper du bruker i arbeid er installert fra Hub. Har du f.eks en Word innstallert fra App Store, vil du ikke få åpne eller lagre dokumenter fra jobb i din UiO Onedrive. Dersom du installerer fra Hub, vil dette løses. Har du Word fra før, kan du bare sette gang installering fra Hub, så vil Word versjonen din bli "administrert"

For å få oversikt over hvilke apper som er administrert, går til:
Innstillinger –> Generelt –> VPN og enhetsregistrenring –> Workspace Services –> Apper.

Applikasjoner som koster penger

Dersom det finnes lisenspålagte apper i AppStore eller Google Play som du som bruker måtte ha bruk for, har UiO mulighet for å kjøpe og tilby disse gjennom programvare-appen. Kontakt tjenesteforvalter hos USIT hvis dette kan være aktuelt for deg.

Publisert 25. okt. 2022 12:30 - Sist endret 2. des. 2022 10:50