English version of this page

UiO Programkiosk

  • UiO Programkiosk er en tjeneste som gir deg tilgang til hjemmeområdet ditt og en stor mengde programmer uten at du trenger å installere programmene på maskinen du bruker.
  • Programkiosken er tilgjengelig for alle studenter og ansatte ved UiO, fra Windows, OS X og Linux.

Oppdaterte versjoner

Om du har Windows 7 på maskinen din og vil bruke UiO Programkiosk, er det veldig viktig at du får oppdatert Remote Desktop-programmet. Åpne Windows Update, velg "Change settings" og kontroller at det er krysset av for at du skal motta anbefalte oppdateringer på samme måte som viktige oppdateringer. Kjør så en manuell oppdatering for å få oppdatert versjon av Remote Desktop.

NB! Dette gjelder udriftet/privat utstyr. Windows-klienter som driftes av IT-Organisasjonen ved UiO får slike oppdateringer sentralt distribuert.

Om du kjører Linux er det viktig å oppdatere XFreeRDP til versjon 2.0 eller nyere. 

Ved å logge inn på programkiosken får du tilgang til programmer som:

  • MatLab, STATA, R
  • Photoshop
  • Visio
  • Internet Explorer på UiOs nett, Office-pakken, HR-portalen og andre administrative programmer

Oppdatert UiO Programkiosk

I forbindelse med oppdatering av UiO Programkiosk lønner det seg å sjekke/oppdatere evt. webfeed som du måtte ha (UiO Programkiosk direkte i startmenyen). Her ser du hvordan oppdaterer

Har du lastet ned .rdp-filer fra https://kiosk.uio.no og bruker disse, må du gå til https://kiosk.uio.no (med annen nettleser enn Internet Explorer) og hente disse filene ned på nytt. Om du ikke gjør dette vil du fortsette å koble opp mot tidligere versjon av UiO Programkiosk, som etterhvert blir lagt ned.