Tilgang til trådløsnettet uten UiO-brukernavn

Uten brukernavn ved UiO har du flere muligheter for tilgang til trådløsnettet

Er du tilknyttet en annen institusjon som bruker Eduroam?

Er du bruker ved UiO eller en annen utdanningsinstitusjon som er tilknyttet trådløssamarbeidet Eduroam, kan du bruke trådløsnettet som heter eduroam, det samme som ansatte og studenter på UiO bruker. Brukernavnet ditt til eduroam-nettet er det samme som ve ddin egen istitusjon, men husk å legge til institusjonsnavnet bak brukernavnet, f.eks, "brukernavn@uib.no", hvis du har brukerkontoen din hos Universitetet i Bergen.Ta kontakt med din lokale IT-avdeling hvis du trenger ytterligere informasjon eller hjelp for å koble til.

Kortvarig gjest?

Hvis du har et kortvarig besøk på UiO, eller ikke har fått brukernavn og passord ennå, kan du få passord til gjestenettet uioguest tilsendt på SMS. Vær oppmerksom på at gjestenettet ikke gir tilgang til alle ressurser, for eksempel gir det ikke tilgang til lukkede bibliotekressurser, HR-portalen og lignende.

Gjest med behov for kun trådløsnett?

Hvis du er gjest og har en kontaktperson som er ansatt på UiO, kan vedkommende opprette en brukerkonto for nett-tilgang (trådløskonto) for deg. Trådløskonto kan gi tilgang til det trådløse UiO-nettet Eduroam i opptil seks måneder. En UiO-ansatt kan ha opptil tre aktive trådløskontoer samtidig.

Gjestebruker på UiO

Om du skal ha en rolle på UiO over noe tid, og trenger tilgang til UiOs IT-tjenster, som også inkluderer tilgang til trådløsnett, kan du få en gjestekonto.

Konferansedeltaker

Hvis du er konferansedeltager og fått oppgitt et konferansepassord av arrangøren, så kan du benytte conferences.

Kontakt

Publisert 18. juli 2014 08:51 - Sist endret 18. juli 2018 12:41