Viderekobling av kontortelefon

Til vanlig kan viderekobling kun gjøres til mobiltelefoner som er kjøpt inn av UiO, men i forbindelse med koronavirus-situasjonen kan alle UiO-ansatte også viderekoble til personlig mobiltelefon.

Sette opp viderekobling i ukomm

Viderekoble kontortelefon til mobil

Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, programvare, parallell.

1. Logg inn i ukomm.
  2. Klikk på fanen Viderekobling.
  3. Skal du viderekoble telefonen fordi du har hjemmekontor, huker du av for Viderekoble alle samtaler, velger om det er UiO-mobil eller privat mobil, og skriver inn telefonnummeret.
    Merk: For private mobiler må det legges til et nulltall forran telefonnummeret.
  4. For å lagre må du trykke på Sett valg.

Velge tidspunkt for viderekobling

Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, elektronisk apparat.

1. Logg inn i ukomm.
  2. Klikk på fanen Viderekobling.
  3. For å justere tider for viderekobling må du trykke på Ny viderekoblingstid under Viderekoble til disse tider:.
  4. Du vil få velge hvilken dag du ønsker at viderekoblingen skal fungere, eller velge hverdager, alle dager, eller helger.
  5. Du kan også bestemme tidspunkt for viderekobling, for eksempel mellom kl. 08.00 - 16.00.
  6. For å lagre må du trykke på Lagre tider når du er ferdig.

Detaljert informasjon

Alle viderekoblingsvalg

Typer viderekobling

1. Viderekoble alle samtaler
    • Overfører alle samtaler umiddelbart.
  2. Viderekoble ved opptatt
    • Overfører samtalen kun viss linjen er opptatt.
  3. Viderekoble ved ikke svar
    • Overfører samtalen kun viss det har ringt over satt ventetid (normalt 25 sekunder)
  4. Viderekoble ved ikke tilkoblet
    • Overfører samtalen kun viss kontortelefonen ikke er tilgjengelig, for eksempel frakoblet.

Steder du skal viderekoble til

1. UiO-mobil
    • Mobil og abonnement dekket av UiO.
  2. Internnummer
    • Husk å legg inn internnummeret
  3. Talepost
  4. Privat mobil
    • Legg inn ditt private mobilnummer, tilgjengelig kun i koronavirus-situasjonen.
    • Viktig at du legger null foran nummeret ditt.

Sette tidsinnstilling for viderekobling til din mobil

Logg inn i ukomm og klikk på fanen Viderekobling.

1. Viderekoble til mobil i Viderekoblingsvalg
    • Kryss av for ønsket valg (alle samtaler, opptatt, ikke svar)
    • Ved Privat mobil: Skriv inn nummer
    • Trykk Sett valg
  2. Tidsstyring: Dette gjør du i Viderekoblingstider i samme fane
    • Velg for hvilke ukedager viderekoblingen skal gjelde. (Viderekoble til disse tider)
    • Skiv inn tiden viderekobling skal være aktiv (fra/til) i dette formatet:  07:30
    • Kryss eventuelt av for Vanlige fridager slik at viderekobling ikke er aktiv de dager som er fridager ved UiO. (jul, påske og lignende)
    • Trykk Lagre tider
  3. Overstyre tidsstyring
    • Viderekoble til spesielle tider (feriedager o.l.): Her kan du legge til datoer (og klokkeslett) som skal overstyre viderekoblinger i punkt 2.
    • For hele dager:
      • Legg inn dato i dette formatet: 23.12.2020
      • Kryss av Deaktivert
      • Trykk Lagre tider
    • For deler av dag:
      • Legg inn dato i dette formatet: 23.12.2020
      • Skriv inn klokkeslett fra/til i dette formatet: 08:15
      •  (IKKE sett kryss i Deaktivert)
      • Trykk Lagre tider

Eksempel:

Viderekobling er aktiv hverdager 07:30 - 16:00.

Onsdag 23/12 har du en feriedag, og legger inn dette i Viderekoble til spesielle tider

Da legger du inn denne datoen, krysser av i Deaktivert og trykker Lagre tider.

Begrepsliste

Er du usikker på hva de ulike begrepene betyr?

Se listen her:

Vis avansert

Sett hake i boks for å få frem alle valg.

Viderekoble alle samtaler

Samme som medflytting, innringer blir viderekoblet med en gang. Denne viderekobling overstyrer alle andre viderekoblinger.

Viderekoble ved opptatt

Ved opptatt blir innringer viderekoblet med en gang.

Viderekoble ved ikke svar

Innringer viderekobles etter at det har ringt et visst antall sekunder.

Viderekoble ved ikke svar etter antall sekunder

Antall sekunder det skal ringe før det viderekobles ved ikke svar.

Viderekoble ved ikke tilkoblet

Innringer viderekobles med en gang hvis telefonen ikke er koblet til eller er på nett.

UiO-mobil

Til vanlig virker dette kun med UiO-mobil, men i forbindelse med koronavirus-situasjonen kan alle UiO-ansatte viderekoble kontortelefon til også personlig mobiltelefon.

Internnummer

Her er det bare mulig å legge inn viderekobling til andre interne telefoner på UiO.

Talepost

Viderekoble telefonnummer til talepostkasse (telefonsvarer). Få mer info om talepost her.

Annen mobil

Telefontjenesten kan legge inn mulighet for å viderekoble til andre UiO mobiler enn din egen. Tjenesten vises ikke før den er aktivert.

Publisert 2. feb. 2017 08:31 - Sist endret 22. nov. 2023 09:14