Viderekobling

Om du bruker tid utenfor kontoret kan det være lurt å viderekoble kontortelefonen din.

Til vanlig virker dette kun med mobiltelefoner som er kjøpt inn av UiO, men i forbindelse med koronavirus-situasjonen kan alle UiO-ansatte viderekoble kontortelefon til også personlig mobiltelefon. Det er nå også blitt lagt til funksjonalitet for å legge inn en tidsinnstilling for overføring fra kontortelefon til privattelefon, eksempelvis mellom kl. 08.00 - 16.00.

Slik gjør du det:

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje.

Viderekoble kontortelefon til mobil

1. Logg inn i ukomm og klikk på fanen "Viderekobling".
  2. Skal du viderekoble telefonen fordi du har hjemmekontor, haker du av for "Viderekoble alltid", velger om det er UiO-mobil eller privat mobil,  og skriver inn telefonnummeret.
  3. Avslutt ved å klikke på "Sett valg".

Fullstendig forklaring av alle valg:

1. Satt hake i boks ved ønsket viderekobling. Du får fire valg:
    1. Viderekoble alltid
    2. Viderekoble ved opptatt
    3. Viderekoble ved ikke svar
    4. Viderekoble ved ikke tilkoblet
  2. Velg hvor du skal viderekoble:
    1. UiO-mobil
    2. Internnummer (+legg inn internnummer)
    3. Talepost
    4. Privat mobil (legg inn nummer selv, tilgjengelig kun i koronavirus-situasjonen))
  3. Trykk på "Sett valg" for å lagre endring.

Sette tidsinnstilling for viderekobling til din mobil:

Logg inn i ukomm og klikk på fanen "Viderekobling".

NB! Tilgang til dette forutsetter at det gjelder ditt personlige nummer (registrert på ditt UiO brukernavn), eller at du har administrasjonsrettigheter til upersonlig nummer.

1) Viderekoble til mobil i "Viderekoblingsvalg"

• Kryss av for ønsket valg (alle samtaler, opptatt, ikke svar)
  • Ved Privat mobil: Skriv inn nummer
  • Trykk "Sett valg"

2) Tidsstyring: Dette gjør du i "Viderekoblingstider" i samme fane

• Velg for hvilke ukedager viderekoblingen skal gjelde. (Viderekoble til disse tider)
  • Skiv inn tiden viderekobling skal være aktiv (fra/til) i dette formatet:  07:30
  • Kryss eventuelt av for "Vanlige fridager"  slik at viderekobling ikke er aktiv de dager som er fridager ved UiO. (jul, påske og lignende)
  • Trykk "Lagre tider"

3) Overstyre tidsstyring

Viderekoble til spesielle tider (feriedager o.l.): Her kan du legge til datoer (og klokkeslett) som skal overstyre viderekoblinger i punkt 2.

•   For hele dager:
    • Legg inn dato i dette formatet: 23.12.2020
    • Kryss av "Deaktivert"
    • Trykk "Lagre tider"
  •    For deler av dag:
    • Legg inn dato i dette formatet: 23.12.2020
    • Skriv inn klokkeslett fra/til i dette formatet: 08:15
    •  (IKKE sett kryss i "Deaktivert")
    • Trykk "Lagre tider"

Eksempel:

Viderekobling er aktiv hverdager 07:30 - 16:00.

Onsdag 23/12 har du en feriedag, og legger inn dette i "Viderekoble til spesielle tider"

Da legger du inn denne datoen, krysser av i "Deaktivert" og trykker "Lagre tider".

Begrepsliste

Er du usikker på hva de ulike begrepene betyr? Se listen her:

Vis avansert

Sett hake i boks for å få frem alle valg.

Viderekoble alltid

Samme som medflytting, innringer blir viderekoblet med en gang. Denne viderekobling overstyrer alle andre viderekoblinger.

Viderekoble ved opptatt

Ved opptatt blir innringer viderekoblet med en gang.

Viderekoble ved ikke svar

Innringer viderekobles etter at det har ringt et visst antall sekunder.

Viderekoble ved ikke svar etter antall sekunder

Antall sekunder det skal ringe før det viderekobles ved ikke svar.

Viderekoble ved ikke tilkoblet

Innringer viderekobles med en gang hvis telefonen ikke er koblet til eller er på nett.

UiO-mobil

Til vanlig virker dette kun med UiO-mobil, men i forbindelse med koronavirus-situasjonen kan alle UiO-ansatte viderekoble kontortelefon til også personlig mobiltelefon.

Internnummer

Her er det bare mulig å legge inn viderekobling til andre interne telefoner på UiO.

Talepost

Viderekoble telefonnummer til talepostkasse (telefonsvarer). Få mer info om talepost her.

Annen mobil

Telefontjenesten kan legge inn mulighet for å viderekoble til andre UiO mobiler enn din egen. Tjenesten vises ikke før den er aktivert.

Publisert 2. feb. 2017 08:31 - Sist endret 16. des. 2020 15:13