Passordkriterier ved UiO

Slik beregner du kompleksiteten i et passord.

Et passords kompleksitet måles i poeng. Poengsummen et passord får er avhengig av blant annet lengde og antall tegngrupper som er representert i passordet. Passordet må få minst 32 poeng for å godkjennes.

Poengsummen beregnes slik:

• 4 poeng for det første tegnet i passordet
  • 2 poeng for hvert av de neste syv tegn
  • Hvert tegn fra tegn 9 til og med tegn 20 får 1.5 poeng
  • Hvert tegn etter tegn 20 får 1 poeng
  • 6 poeng i bonus hvis passordet inneholder tegn av minst tre av de fire tegngruppene (store bokstaver, små bokstaver, tall og spesialtegn)
  • 8 poeng (total) bonus dersom passordet inneholder minst to tegn for hver av de tre tegngruppene beskrevet over

Du  velger selv om du vil benytte deg av passord eller passordfrase, altså om du bruker ett ord eller en setning som inneholder mellomrom eller andre spesialtegn (som f.eks bindestrek).

• Passordet kan ikke være likt et tidligere passord.
  • Passordet kan ikke inneholde navnet eller brukernavnet ditt.
  • Passordet kan ikke inneholde tegn som ikke er en del av ISO 8859-1-kodestandarden.
  • Passordet kan ikke være på over 127 tegn, fordi Active Directory ikke støtter lengre passord.
Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 9. mars 2017 10:49 - Sist endret 19. mai 2023 09:23