Sikker sletting av USB-minnepinne

Mange benytter USB-minnepinner for utveksling av data, men er ikke klar over at normal sletting av filer fra utforsker ikke er nok til å sikre at data faktisk er slettet. Hvis du mister en minnepinne, kan de som finner den potensielt klare å rekonstruere slettede data.

Advarsel: Sletter du minnepinner eller andre lagringsmedier etter denne prosedyren, finnes det ingen måte å rekonstruere data på. Vær derfor sikker på at du sletter rett minnepinne, og at du har sikkerhetskopi av alle data du trenger før du fortsetter.

Sikker sletting ved hjelp av programmet Eraser

1. Last ned og pakk ut Eraser fra Sourceforge, fra prosjektets hjemmeside, eller få hjelp til installasjon av lokal IT-ansvarlig.

2. Start programmet og klikk på ikonet for ny oppgave:

Eraser startbilde

3. Velg Files in folder og angi sti til USB-minnepinnen. Kryss av for subfolders og trykk OK når du er sikker på valgene.

Velg "files in folder" og angi sti til USB minnepinne

4. Høyreklikk på oppgaven og velg Run:

Høyreklikk på oppgaven og velg "Run"

5. Trykk Yes for å bekrefte at du vil slette all data på valgt stasjon:

Velg "Yes" hvis du er sikker på at du vil slette data

6. Etter sletting vil du få beskjed om hvordan det gikk:

7. Det kan være lurt å dobbeltsjekke at minnepinnen er tom ved å gå inn via Utforsker og se på innholdet.

Publisert 18. feb. 2011 10:07 - Sist endret 29. aug. 2014 12:56