Seremoni og mottakelse

Seremonien

Seremonien i Aulaen starter med en prosesjon der universitetsledelsen og dekanene deltar. Alle kandidatene får en reservert plass på de forreste radene i salen. Dere plasseres fakultetsvis. Gjestene kan sitte hvor de ønsker der hvor det ikke er reserverte plasser.

Etter prosesjonen holder rektor en tale, før dekanene ved de respektive fakultetene kaller opp sine kandidater og presenterer dem kort. Rektor overrekker dem deretter diplomet.

Underveis i programmet er det musikalske innslag. Til slutt holder en av de nykreerte doktorene en tale til universitetet på vegne av alle de nye doktorene. Dette går på omgang mellom fakultetene.

Pent antrekk

Seremonien starter kl 17 og varer i omtrent halvannen time. Den er åpen for alle. Du bør stille i pent antrekk denne dagen. Menn stiller gjerne i mørk dress og kvinner i kjole, skjørt og bluse eller buksedrakt. Det er også fint å stille i bunad.

Mottakelse etter seremonien

Etter seremonien i Aulaen er det en mottakelse i Domus Bibliotheca. Dette er en uformell mottakelse hvor det serveres tapas og vin. Den varer rundt én time og du kan invitere med deg inntil seks gjester.

Publisert 10. sep. 2019 10:25 - Sist endret 10. sep. 2019 10:25