LINKnytt mars 2024

Hurra for vårens lysere tider og nytt innhold i LINKs BedreUndervisning nettressurs. Sjekk ut helt nytt innhold om:

  1. Teknologi og undervisning, en side som vil bli brukt som et forarbeid til utvalgte samlinger på grunnmodulen i Program for universitetspedagogisk basiskompetanse, og den er nyttig for deg som underviser.
  2. Side om studentevaluering som bygger på erfaringer i emneevalueringsprosjektet, som SnakkOM-seminaret den 12.mars handler om.

Er du opptatt av helhet og sammenheng med Canvas? Sjekk ut inspirasjonssiden her som forteller om hvordan Canvas kan brukes på en pedagogisk gjennomtenkt måte.

Vi ønsker deg en lærerik marsmåned, og solrik påske når den tid kommer!

LINKs designelement

Til orientering

Søk opptak til Program for universitetspedagogisk basiskompetanse

Bildet kan inneholde: ledd, komfort, tekstil, gest, tre.

Opptak for LINKs universitetspedagogiske moduler er nå åpnet. Moduloversikt-, søknad- og opptak-sidene vil hjelpe deg å navigere EVU-web og komme smidig i mål med søknaden. Søknadsfristen for de fleste moduler er 15.april. 

Bærekraftsmoduler for deg som underviser

grafisk del av logo til HF:Studio med mennesker på video og kamera på stativ

Sustainability in my teaching. Part 1: Getting started og Sustainability in my teaching. Part 2: Getting creative er valgfrie moduler som tilbys for første gang i programmet for universitetspedagogisk basiskompetanse. Modulene er praktisk anlagte og forutsetter samarbeid.

Takk for en inspirerende TeachMeet i februar

grafisk del av logo til HF:Studio med mennesker på video og kamera på stativ

God stemning og produktiv erfaringsdeling på februar TeachMeet. Samtalene vandret mellom mange nivåer: alt fra det fagnære som skjer i undervisningen til bærekraft og filosofi. Vi er heldige med et så engasjert og kunnskapssøkende miljø på UiO! Gå til saken for å finne presentasjonene. 

Hyggelig og viktig synliggjøring av KI i utdanning

gruppe mennesker i samtale rundt et bord

LINK har over en tid dedikert ressurser og energi til kunnskap- og erfaringsutveksling rundt KI i utdanning, som resulterte i et tverrfaglig samarbeid mellom flere av UiOs enheter. Vi gleder oss over omtalen, og hvordan websiden "Kunstig intelligens (KI) ved UiO" kan støtte studenter og ansatte i deres læring og kritiske refleksjon.

LINK bidrar til hyllest av Gro og Sigrun 8. mars 

Illustrasjonsbilde

UiO, Norad og Women in Global Health Norway feirer Gro Harlem Brundtland og Sigrun Møgedal. LINK setter sammen videohilsner fra inn- og utland, og er med på å løfte fram to norske foregangskvinner som har satt sine tydelige fotavtrykk i en ellers mannsdominert sfære.
Gratulerer med kvinnedagen!

Siste arbeidsinnspurt for søkere om SK-ITUs midler

Illustrasjonsbilde Foto: Francesco Saggio/UiO

En håndfull av miljøer er med videre og er oppfordret til å samarbeide. Kriterier som vektlegges i endelig søknad er prosjektets organisering og praktisk gjennomførbarhet, og plan for videreføring. Vi heier på miljøene som i disse dager ferdigstiller søknader med innleveringsfrist 3.april.

Sjelesorg - casevideoer for ADAPT-prosjektet

Illustrasjonsbilde

Givende og godt samarbeid med Det teologiske fakultetet rundt produksjonen av en serie med casevideoer som viser komplekse personlige kriser. Videoene er tatt i bruk i undervisningskontekst for å lære om sjelesorg i en praktisk sammenheng, og er godt mottatt av studentene.

 

LINKs praksisstudenter denne våren

Illustrasjonsbilde

Møt Roba Alameh og Helena Tho Kvavik som er midt i deres 5-ukers praksisopphold. Roba og Helena er invitert inn i et bredt utvalg av oppgaver, og gjennom refleksjon, brukertesting og evaluering lærer vi av hverandre.

LINKs websider blir slankere

Illustrasjonsbilde

Vi er i siste fase med å redesigne LINKs websider. 1.mai lanserer vi et nytt webområdet. Vi kommer blant annet til å avpublisere innholdet som er nå ivaretatt av BedreUndervisning, LINKs åpne nettressurs. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål rundt LINKs webinnhold.

Gratulerer med Nokuts ærespris til Knut Mørken!

Illustrasjonsbilde

Vi gratulerer professor Knut Mørken med Nokuts ærespris som ble tildelt torsdag 8. februar på Nokut-konferansen Kvalitet i klemme?.

Knut Mørken er med i LINKs styre, og vi ser frem til videre godt samarbeid. 

Digital omstilling i UH-sektoren

Illustrasjonsbilde

HK-dir gjennomførte sin første kartlegging av UH-sektorens arbeid med oppfølging av innsatsområdene i Kunnskapsdepartementets strategi for digital omstilling. Du finner en samlet sammendrag for viktige punkter i rapporten, og kan laste ned rapporten fra samme side.

NOKUTs lansering av Studiebarometeret

Illustrasjonsbilde

Få med deg opptaket fra lanseringen av Studiebarometeret, som er Norges største studentundersøkelse med circa 30.000 studenter som har svart. Opptaket inkluderer presentasjon av resultatene og påfølgende diskusjon.

Arrangementer

Emneevaluering og studentinvolvering SnakkOM

forelesningssal rader og gang

Hør om hovedfunn i prosjektet Digital emneevaluering, lær om erfaringer med emneevaluering og studentinvolvering i utvikling av nye undervisningsformer, og snakk med studenter om deres perspektiver. Tid og sted: 12. mars 2024, kl.12:30-14, LINKEN

TeachMeet: Bruk av KI i undervisning

Bildet kan inneholde: stol, deling, begivenhet, offentlig tale.

Vi fortsetter serien med KI TeachMeet med erfaringsdeling og dialog i sentrum. Hør på mini-presentasjoner, delta selv med å stille spørsmål og dele dine tanker rundt undervisningsutvikling. Vi oppdaterer siden med bidragsyterne i løpet av kort tid. Tid og sted: 22. mai 2024, kl. 13-14, LINKEN.

Vurderer du en meritteringssøknad til høsten?

Illustrasjonsbilde

Dersom du har planer om å søke om å bli en merittert utdanner ved UiO, bør du avsette tid i kalenderen til søkerseminar som er 4. juni og 1. september som er søknadsfristen. Husk å melde deg på. Tid og sted: 4. juni 2024, kl. 9-11, LINKEN.

LINK-anbefaler feeder relevante arrangementer fra UiO-enheter

Illustrasjonsbilde

  • 6.mars inviterer KURT til REALprat om GPT UiO i undervisningen.
  • IDEAs arrangementer i mars og april handler om KI i undervisning med vurderingsformer og eksamensdesign som tematisk vinkling. 

Global helse: Hvorfor trenger verden flere som Sigrun og Gro?

Illustrasjonsbilde

8. mars hylles to ekstraordinære kvinner innen global helse – i en verden der de fleste helsearbeiderne fortsatt er kvinner, mens lederne deres er menn. Arrangementet er fulltegnet, men strømmes på nettsiden. Tid og sted: 8. mars 2024, Domus Bibliotheca.

Læringsfestivalen i mai

Illustrasjonsbilde

Programmet er klart og påmelding til Læringsfestivalen i Trondheim er åpent. Visste du at studenter har gratis adgang til konferansen? Husk tidlig påmelding til 21.april. Tid og sted: 27.- 28. mai 2024, NTNU.


Vil du motta LINKs nyhetsbrev? Påmelding

Du kan melde deg av nyhetsbrevet her.

Publisert 5. mars 2024 12:32 - Sist endret 3. juni 2024 08:32