Jobb og videre studier

En master i Sør-Asia-studier gjør deg kvalifisert for stillinger som krever grundig språk-, kultur- og områdekunnskap innenfor denne regionen. Det kan være innenfor offentlig administrasjon, internasjonalt næringsliv eller humanitære organisasjoner. For eksempel som saksbehandler i departementene, innen diplomati i utenrikstjenesten, andre lands ambassader og konsulater, eller med undervisning, kulturformidling og konsulenttjenester.

Hva gjør tidligere studenter?

  • olaisen-harriet-200x376 Eier og gründer

    Gjennom studieopphold i India på master i Sør-Asia-studier fikk jeg et uvurderlig nettverk. Uten dette kunne jeg ikke startet egen bedrift, sier Harriet Olaisen, eier og gründer av HOI by Cottage Wool.

  • andreassen-camilla-eriksen-200x258 Førstekonsulent

    Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle jobbe i politiet, eller at min utdannelse ville være relevant her, men det er den faktisk, sier Camilla Eriksen Andreassen som har en master i Sør-Asia-studier.

De viktigste bransjene


 

Smarte valg underveis i studiene

I tredje semester av mastergraden kan du hospitere ett helt semester på en arbeidsplass i utlandet og få praktisk erfaring innenfor ditt eget fagfelt, språk- og geografiske område. Du kan også skrive masteroppgave i samarbeid med en ekstern virksomhet. Dette kan gi innsikt i temaer og spørsmål virksomheten er opptatt av, og gi deg et verdifullt nettverk som kan være nyttig når du skal søke jobb senere. Du kan også delta på karrierearrangementer, jobbsøker- og intervjukurs, veiledning  og andre tiltak som tilbys HF-studenter.

Videre studier

Vil du bli lærer søker du opptak til:

Ønsker du en forskerkarriere kan du søke opptak til: