English version of this page

Få praktisk erfaring med både entreprenørskap og innovasjonsledelse

I masteren i entreprenørskap og innovasjonsledelse får du både prøvd deg på et eget start-up prosjekt på StartupLab og jobbe med et innovasjonsprosjekt for DNV, Kahoot!, Møller Mobility Group, Norsk Gjenvinning, Orkla, eller TietoEVRY.

En utdanning i entreprenørskap og innovasjonsledelse ved UiO, skal gi deg ferdighetene som trengs for både å starte din egen bedrift og å lede innovasjonsprosesser i en etablert bedrift. Læringen skjer i stor grad gjennom praktisk erfaring.

Jobb med et eget start-up-prosjekt

Første semester består av introduksjon til entreprenørskap. Allerede andre semester vil du få praktisk erfaring med å starte ditt eget selskap.

Image may contain: Job, Community, Event.
Studentene jobber med et eget prosjekt på StartupLab. Foto: UiO

Du blir organisert i et studentteam og skal utvikle et oppstartsprosjekt fra bunnen av. Teamene får plass hos StartupLab mens dere jobber med prosjektet. StartupLab er en lokal inkubator hvor også flere andre oppstartsbedrifter holder til. Parallelt med arbeidet, får du undervisning i temaene dere jobber med.

Mens noen av teamene kun undersøker forretningspotensialet til en oppstartsbedrift, bruker andre muligheten til å faktisk starte en bedrift. Dette er opp til hvert team å bestemme. 

 

Få arbeidspraksis i et stort selskap

Image may contain: Yellow, Table, Interior design, Design, Event.
Studentene tilbringer et semester hos et stort selskap, der de løser en innovasjonsutfordring. Foto: Unsplash.

Det du lærer fra å jobbe med start-up-prosjektet, skal du bruke til å jobbe med en reell innovasjonsutfordring hos et stort selskap. I det tredje semesteret av masteren i entreprenørskap og innovasjonsledelse, blir du satt på et studentteam som skal gjennomføre et innovasjonsprosjekt for en av våre samarbeidspartnere: DNV, Kahoot!, Møller Mobility Group, Norsk Gjenvinning, Orkla, eller TietoEVRY.

Les om Fahd som fikk et internship hos MMG

– Gjennom dette samarbeidet får vi tilgang til prosjekter av veldig høy kvalitet og relevans, og studenter får oppleve innovasjonskulturen innen store organisasjoner som representerer attraktive potensielle arbeidsgivere, sier Jens Petter Falck, førsteamanuensis og programrådsleder for masteren i Entrpreneurship and Innovation Management.

  • Les om våre samarbeidspartnere og studentene fra 2019 som var hos Telenor og Evry.

Du får praktisk erfaring både fra en oppstartsbedrift og etablerte bedrifter

Selv om et oppstartsmiljø og et bedriftsmiljø er veldig forskjellig, er de grunnleggende ferdighetene og kunnskapen du trenger for å mestre rollen som entreprenør de samme. Derfor dekker masteren i Entrepreneurship and Innovation Management begge deler. 

Kanskje endrer også motivasjonen din seg over tid. Det å starte et selskap fra bunnen av, kan virke skremmende til å begynne med. Men når du får erfaring fra en etablert bedrift, kan du etterhvert utvikle et ønske om å starte din egen bedrift og bli din egen sjef.

Ønsker du å få tilsendt mer informasjon om dette studiet?

Skriv inn navn og epost under så sender vi deg relevant informasjon.

Publisert 16. mars 2022 16:12 - Sist endret 6. apr. 2022 12:37