Sissi Stove Lorenzen
Uteksaminert: 2009
Stilling: Klinisk ernæringsfysiolog innen gastroenterologiske sykdommer
Arbeidsgiver: Lovisenberg Diakonale Sykehus, Oslo
Hva er dine viktigste arbeidsoppgaver?
− Poliklinisk behandling av pasienter som har magetarm sykdommer
Hva liker du best med jobben din?
− Å se hvordan endret kost og ernæring hos enkelt pasienten kan gi betydelig reduksjon i sykelighet og bedring i livskvalitet.
Hvordan er utdanningen din fra klinisk ernæring relevant i denne jobben?
Jeg bruker alle delene av det 5-årige integrerte masterstudiet i klinisk ernæring nesten daglig.
Jeg tenker at utdanningen min gav meg et godt utgangspunkt til klinikken men det er først i møte med mange pasienter og problemstillinger at man kan få god profesjonsforståelse.
Hvorfor valgte du å studere klinisk ernæring?
− Fordi jeg hadde et barn som var syk og som trengte ernæringsbehandling. Da lurte jeg på hvorfor helsevesenet og leger hadde så lite fokus og kunnskap om ernæring-
Hva likte du spesielt godt ved studiet?
− Jeg likte veldig godt at det er på det medisinske fakultetet, at vi går sammen med medisin-, og tannlegestudenter, og jeg likte at ernæringsavdelingen var lite og oversiktelig og at vi professorene var så tilgjengelig. Sist men ikke minst likte jeg utrolig godt den faglige diskusjonen og samholdet i kullet mitt.
Hva kan man jobbe med etter å ha studert klinisk ernæring?
− Jeg tenker at man kan jobbe med mange ulike ernæringsproblemstillinger på individ og samfunnsnivå.
Hvilke arbeidstips har du til ferske studenter som tenker på jobbmulighetene etter studiene?
− Jeg tenker at de må stå på, ikke vente på at jobbmuligheten utlyses men at man må oppsøke arbeidsplasser selv. De som ønsker å arbeide klinisk og som ikke finner jobb i Norge bør søke jobb i Sverige. I Sverige er det nemlig "kef mangel"