Beskjeder

Publisert 21. okt. 2020 08:15

Til deg som er andre- eller femteårsstudent - vi trenger å høre din mening

Studiebarometeret spør andre- og femteårsstudenter over hele landet om de er fornøyd med studieprogrammet sitt. Studiebarometeret gir Universitet i Oslo viktige informasjon om hvordan studentene opplever studiekvaliteten.

I årets undersøkelse blir studentene også spurt om koronasituasjonen, og hvordan det har påvirket studiehverdagen. Det er derfor ekstra viktig at du svarer på undersøkelsen i år.

Undersøkelsen er sendt ut via e-post tirsdag 20. oktober og blir gjennomført av NOKUT på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Du har fått en personlig lenke du må bruke for å svare på spørreskjemaet.

Høy svarprosent er viktig for at vi skal få gode data om ditt studieprogram. Ved å delta kan du vinne et gavekort på opptil...

Publisert 16. okt. 2020 10:58

Kjære studenter ved medisinsk fakultet på UiO. Hvordan går det med dere?

Nå ønsker vi i Studentveiledningen ønsker å komme i kontakt med dere! Og å være synlige og tilgjengelige for alle som ønsker det.

Vi tilbyr uformelle samtaler på vårt kontor (Domus Medica), på zoom og via mail. Vi kan snakke om alt fra brakkesyken til utveksling, bøker, ensomhet, motivasjon og zoom-livet. Vi har taushetsplikt.

Send oss en e-post, så tar vi det derfra!

Varme hilsener fra Studentveiledningen

Publisert 10. sep. 2020 11:11

Det er for øyeblikket ikke tillatt å bruke gruppe/undervisningsrommene på OUS og Domus Medica for noe annet enn timeplanfestet undervisning. Det er mulig å bruke lesesalsplasser, men disse må bestilles før bruk. Dette kan gjøres under Mine snarveier i Mine studier.

Publisert 18. aug. 2020 15:10

Fakultetet arbeider kontinuerlig for å sikre at studenter og ansatte har best mulig smittevern. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i fakultetets smitteverntiltak.

Publisert 14. aug. 2020 17:21

Velkommen til høstsemesteret!

17. august åpner en del av lesesalene på fakultetet for bruk. Det er allerede åpnet for booking nå. Gå inn på Mine studier og se under snarveier for å bestille plass. Det er ikke lov å bruke en plass du ikke har booket pga behov for smittesporing.

Husk at man må ha bestått høstens smittevernkurs for studenter før man møter opp på UiO.

Når det gjelder lesesalene på Domus Medica er det ønsket at det ikke spises på selve lesesalene. Vi spør også at man begrenser mengder av eiendeler man tar med inn i salene, bruk bokskapene. Vennligst vask pulten før og etter bruk. Det er rengjøringsmidler på salene.

Inntil videre er det dessverre ikke mulig å ha fysiske kollokviegruppemøter på Domus Medica pga smittevernhensyn.

Vi ber at man unngår å oppholde seg...

Publisert 11. aug. 2020 14:40

Velkommen som ny student høsten 2020.

Her finner du informasjon og introduksjon av bachelor og masterstudiene med smittevernsregler ved studiedekan Eivind Engebretsen

Lykke til med studiestart!

Publisert 7. juli 2020 12:17

Lesesalene i 1. og 2. etasje av Domus Medica (DM) klargjøres til bruk om høsten. Det er fortsatt en del personlige eiendeler som ligger i salene og vi ber at de fjernes fortest mulig og senest innen 2. august.

Etter 2. august vil alt som er igjen bli kastet. Lesesal D (kokos) må også tømmes for personlige eiendeler og vil ikke bli gjenåpnet for bruk før det har blitt gjort.

Det er nå igjen mulig for studenter å komme inn til DM med bruk av adgangskort+kode. Før du går inn til DM eller andre UiO-bygg må du ha bestått smittevernskurset for studenter.

Husk å vaske hender ved ankomst i bygget, å holde minst 1 meter avstand til andre og ikke oppholde deg unødvendig i byggene.

Studenter som vil hente saker i bokskapene har da også mulighet til dette under samme betingelser rundt smittevern.

Til høsten vil lesesalsplasser måtte bookes før bruk pga smittehensyn. Vi sat...

Publisert 4. juni 2020 11:21

Semestersider med timeplan, pensum og eksamensdatoer for emner som går høsten 2020 blir publisert 8. juni.

Studentweb åpner 10. juni for å søke plass på undervisning og melde seg til eksamen.

Se oppdaterte frister for å søke plass på undervisning høsten 2020. <https://www.uio.no/studier/registrering/melding/> ​

 

 

 

Publisert 27. mai 2020 11:43

Dessverre har ikke UB mulighet til å videreføre prøveavtalen med ClinicalKey Student som ga tilgang til en del av den anbefalte litteraturen elektronisk i to måneder. ClinicalKey Student stenges derfor for bruk 31. mai.

Du kan få hjelp fra Medisinsk bibliotek til å finne fram i litteraturen og få tilgang til alternativ litteratur.
Ta kontakt på medisinsk.bibliotek@ub.uio.no

Listen over anbefalt litteratur finner du på emnesidene til de enkelte fag/moduler. På medisinstudiet er all anbefalt litteratur samlet her 

Vil du se om det finnes elektroniske bøker innen ditt område kan du også selv gå til den elektroniske litteraturen vi har på UB/Medisinsk bibliotek 

Der kan du søke for eksempel etter Medical Physiology eller Human Anatomy. I menyen til høyre kan du avgrense søket på ulike vis.

Husk også at biblioteket kan hjelpe med tips og hjelp til emnesøk i artikler og håndtering av referanser og littera...

Publisert 14. mai 2020 11:30

SHE (Senter for bærekraftig helseutdanning) utlyser kr 200.000 i stipend til studenter ved Det medisinske fakultet, UiO.

Bidra til utviklingen og sikre en bærekraftig helseutdannelse ved å søke om støtte til DITT prosjekt.

Prosjektene kan være en podcast, e-læringsprogram, student og foreleser kan sammen lage en forelesning, seminarledelse, kronikk eller lignende. Prosjekter som legger opp til tverrfaglig samarbeid mellom studieretningene eller er relevant for en stor del av studentene på fakultetet og andre innen helsefagutdanningene, vil være særlig interessante. Også samarbeid mellom lærere og studenter.

Søknadsdfrist 31. mai 2020

Publisert 21. apr. 2020 10:49

Studenter ved UiO mottok fredag 17. april e-post og SMS om å delta i den nasjonale undersøkelsen BRY DEG.

UiO oppfordrer alle til å svare på undersøkelsen!

Publisert 18. mars 2020 10:17

Hei,

(English below)

 

Etter at studentenes tilgang til Domus Medica ble slettet i går 17. mars kl.15 er det en absolutt siste mulighet til å hente bøker fra bokskap ut denne uken dvs innen fredag 20. mars!

Studentene som ønsker å hente bøker må komme denne uken mellom kl.9 og kl.15. De må ringe hovedekspedisjonen på 22 85 10 81 når de er framme for å bli sluppet inn (og for å bli sluppet ut). Studentene skal ikke henvende seg fysisk i hovedekspedisjonen, kun ringe 22851081.

Hovedekspedisjonen er bemannet med tanke på kritiske funksjoner på Institutt for medisinske basalfag og det er dessverre ikke kapasitet til å bruke tid til å slippe inn/ut studenter utover denne uken så det er viktig at studentene overholder denne siste fristen for henting av bøker. Besøk fr...

Publisert 17. mars 2020 09:46

Oppdatering: Byggene ved UiO har vært åpne for dem som skal hente eiendeler, men stenges helt for studenter fra tirsdag 17. mars kl 15.00!

Publisert 13. mars 2020 11:52

UIOs bygninger er låst, det er likevel mulig for studenter og ansatte å bruke kort med kode for å hente bøker og andre viktige ting for å jobbe og studere hjemmefra. NB! Er du omfattet av karantenereglene, eller har noen som helst symptomer på luftveisinfeksjon e.l., kan du ikke under noen omstendighet gå inn i bygget.

Inntil videre kommer studenter inn med kort og kode for å hente ting, men de skal ikke oppholde seg der. Vektere vil følge med på situasjonen.

Følg nettsiden informasjon til studenter ved MED for oppdatert informasjon.

Publisert 29. feb. 2020 17:26

Les ny informasjon om koronaviruset til deg som student ved Det medisinske fakultet, og spesielt de i praksis hos Øyeavdelingen på Ullevål sykehus. 

Publisert 27. feb. 2020 12:44

Universitetet i Oslo har lagt ut informasjon om Koronaviruset.

Fint om dere leser denne.

 

Hilsen

MED-studieinfo.

Publisert 27. feb. 2020 10:01

Søknadsfrist: 1. mars 2020

Hver sommer blir Blindern campus en dynamisk møteplass for 500 studenter fra 85 land. ISS er en sommerskole preget av opplevelsesbasert akademisk læring i en internasjonal kontekst. Studeter som tar en bachelor- eller mastergrad ved UiO har mulighet til å søke stipendplass på Den internasjonale sommerskole, som foregår i perioden 22.juni-31.juli 2020.

Det vil tilbys et begrenset antall borteboende stipender til Sommerskolens 8 emner på bachelornivå og 7 emner på masternivå til programstudenter ved samtlige fakulteter ved UiO. (Norskundervisning inngår ikke i stipendordningen.)

Alle emner er ECTS-akkreditert, og all undervisning foregår på engelsk.
Sommersemesteret avsluttes med eksamen for studenter som oppfyller kravene.
Studenter som innvilges stipend må ta kontakt med sitt institutt/fakultet for informasjon om innpassing av emnet i sitt studieløp.

Se ...

Publisert 11. feb. 2020 13:06

Mistet noe på Domus Medica?

Eiendomsavdelingen vil legge ut all hittegods fra onsdag 12. februar i 8-tiden ut uken utenfor Store aud i 1. etg på Domus Medica. Etter det vil det som er igjen bli kastet.

Ved spørsmål ta kontakt med MED-studieinfo

 

Publisert 25. nov. 2019 21:46

De nye bokskap på Domus Medica kan ikke tas i bruk ennå.  Medisinsk fagutvalg vil sende ut informasjon når skapene er klare for bruk.

Ved spørsmål ta kontakt med MED-studieinfo

Publisert 21. nov. 2019 10:25

I tillegg til stolene på lesesal B i 1. etasje vil også en god del stoler på lesesal E i 2. etasje bli byttet ut. Det er dessverre vanskelig å si hvor mye tid dette vil ta, men det begynnes med det rundt lunsjtid i dag torsdag 21. november.

Ved spørsmål ta kontakt med MED-studieinfo

Publisert 20. nov. 2019 14:14

Pga eksamensavvikling er Mellometasjen, Ferdighetssenteret og lesesalene på Rikshospitalet stengt følgende datoer:

  • 03.-04. desember
  • 16.-20. desember (Store lesesal åpen 18.-19. desember).

Hilsen eksamenskoordinator

Publisert 20. nov. 2019 11:09

Hei,

Torsdag 21. november vil hovedparten av stolene på lesesal B i 1. etasje på Domus Medica bli byttet ut. I tillegg blir det levert bokskap som skal settes opp i nærheten av lesesalene på Domus Medica. Det vil derfor være en del bråk i og rundt lesesalene. Det også mulig at det kommer flere bokskap de neste 3-4 arbeidsdager.

Ved spørsmål ta kontakt med MED-studieinfo.

Publisert 26. aug. 2019 13:51

Er du en god formidler? Vil du motivere elever i videregående skole til å ta høyere utdanning? UiO søker nå engasjerte studentambassadører som vil representere universitetet på skolebesøk og utdanningsmesser.

Les hele stillingsutlysningen her

Søknadsfrist er søndag 1. september.