Hva jobber en klinisk ernæringsfysiolog med?

Studiet i klinisk ernæring ved UiO kvalifiserer til autorisasjon som klinisk ernæringsfysiolog. Som autorisert klinisk ernæringsfysiolog kan du jobbe med pasienter på sykehus, som forsker, med forebyggende kostveiledning privat eller offentlig, eller som rådgiver for helsemyndigheten.

− Det er en stor bredde i muligheter for kliniske ernæringsfysiologer. De fleste jobber nok på sykehus, men stadig flere jobber også i kommunehelsetjenesten. De ser flere syke brukere enn før og jobber for å sikre god samhandling mellom sykehus og kommune.

Ansikt

Det er spennende å oppdage helt nye ting som ingen andre kjenner til. I tillegg har jeg relativt fleksibel arbeidstid og får reist en del i jobben. Jeg har vært på to kjempefine forskningsopphold ved Universitetet i California, Los Angeles (UCLA), sier Frode Norheim.

Professor Sverre Holm

Kontakt ulike fagmiljøer, både på universitetet og ellers, og spør om mulighetene. Gjør det gjerne tidlig i studiet, så får du kanskje tips om hvilken retning du kan velge for å få drømmejobben, anbefaler Sverre Holm.

Kvinne, mørkt hår, hvit skjorte og svart jakke

Hun har fått jobbe med mange av de fremste klinikere og forskere innen diabetes og har gjort et doktogradsarbeid på livsstilsintervensjons effekt på risikofaktorer for hjerte- og karsykdom hos personer med type 2 diabetes.

Kvinnelig ansikt

Heidi Holmlund gir veiledning og utdanner toppidrettsutøvere, trenere og støtteapparat i sitt arbeid som klinisk ernæringsfysiolog i Olympiatoppen.