Markedsansvarlig

Einar Vigeland er markedsansvarlig i Europacar Norge.

Foto: Privat

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg skrev masteroppgaven om digital innovasjon, og endte derfor med å søke på stillinger som innebar å jobbe med eller på digitale plattformer eller verktøy på en eller annen måte. Jeg var på flere intervjuer, deriblant traineestillinger i et par IT-bedrifter, men endte altså ikke opp med dette.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Som markedsansvarlig i Europcar Norge har jeg ansvar for alt av markedsaktiviteter for våre 97 utleiestasjoner i Norge. Europcar ønsker å fokusere innsatsen inn mot digitale kanaler, og dette inkluderer blant annet sosiale medier, søkemotoroptimalisering, retargeting samt digital annonsering og kampanjearbeid.
 

Hva jobber du med akkurat nå?

Akkurat nå jobber jeg med å avslutte en stor kampanje vi hadde i forbindelse med Tour de France. Europcar er sponsor for et profesjonelt sykkellag – Team Europcar – og i den anledning arrangerte vi en kampanje der man kunne vinne sykkel og sykkelutstyr. Man kunne delta på instagram i tillegg til en spesiallaget kampanjeside på nett.

Utover annonsering på sosiale medier og flere nettaviser, gjennomførte vi et stunt der vi plasserte ut mange tusen Team Europcar-sykkelsetetrekk på tilfeldige sykler i Oslo, Bergen og Trondheim.

Hvordan bruker du utdanningen fra TIK i jobben din?

TIK-utdanningen min lærte meg å tenke tverrfaglig, i tillegg til å være sunn skeptiker til hva vi anser som sannheter og vitenskap. Tverrfaglig tenkning er nyttig når man skal kommunisere et budskap – det holder ikke kun å tenke én kanal eller ett verktøy. Man må tenke og jobbe på kryss og tvers, og kunnskap fra økonomi, teknologistudier, sosiologi og ikke minst innovasjon kommer godt med.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Søk bredt. Jeg søkte på alle stillinger på Finn som hadde noe med ”digital” i tittelen. Jeg endte med å gå på intervjuer innenfor et vidt spekter av bransjer, både offentlig og privat, men endte altså opp i leiebilbransjen. Det er jommen bra tilfeldig!

Publisert 16. okt. 2013 14:16 - Sist endret 22. jan. 2015 15:30