Konsulent

Kaja Stabursvik jobber i revisjons- og rådgivningselskapet EY.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg så stillingsutlysningen på EYs nettsider, søkte, gikk igjennom to intervjurunder og fikk jobben. Før jeg søkte trodde jeg egentlig ikke at jeg var tilstrekkelig kvalifisert, men jeg så at det var noen likhetstrekk mellom stillingen og temaet i masteroppgaven min.  Derfor søkte jeg - selv om jeg aldri i verden trodde jeg kom til å få jobben.

Da jeg ble innkalt på intervju trodde jeg først at de enten hadde tatt feil eller at jeg var kvotert inn. Jeg møtte defor opp på intervju med svært lave skuldre, og det var nok ikke så dumt. Kan for øvrig si at jeg verken ble kvotert inn eller at de hadde tatt feil.

Det gjelder å søke selv om man er i tvil.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Hovedgrunnen til at jeg fikk jobben var masteroppgaven min. I oppgaven vurderte jeg utviklingen av en datatjeneste hos DNV GL. I tillegg vektla nok intervjuerne også min bakgrunn som frilansjournalist da man er mye ute hos kunder i jobben og det er viktig at man kan prate med forskjellige typer mennesker. Samtidig forsøkte jeg å selge inn ESST/TIK med at vi har kompetanse til å formidle og formulere teknologi på en forståelig måte for utenforstående.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Jeg jobber i EYs avdeling for IT-revisjon og informasjonssikkerhet (ITRA), og jeg gleder meg til å lære mer om og få sertifiseringer innen informasjonssikkerhet.

Hva jobber du med akkurat nå?

For øyeblikket jobber jeg med Risiko- og sårbarhetsanalyse av datavarehuset til en stor statlig bedrift, IT-revisjon av en privat bedrift i tillegg til dataanalyse av den norske avdelingen til et internajsonalt selskap.

Det første jeg gjør på jobb om morgenen er en rask sjekk av mail, før jeg begynner på et av prosjektene jeg er på som har kort deadline. I løpet av dagen hender det jeg må ut i kundemøte for et av prosjektene jeg jobber med. Alle som jobber på ITRA har flere paralelle prosjekter gående hele tiden, så det er alltid noe å gjøre og alltid forskjellige team å jobbe i. Etter kundemøtet drar jeg tilbake på kontoret og jobber videre der jeg slapp. Hvor travle dagene er variere veldig, men i hektiske perioder blir dagene plutselig litt for korte og overtidstaksameteret begynner å gå.

Hvordan bruker du utdanningen fra TIK-senteret i jobben din?

Rent faglig/teoretisk har jeg ikke brukt så mye av utdanningen ennå. Men jeg har fått stor bruk for evnen til å sette meg inn i og prosessere mye og ny informasjon fort. Jeg skal snart i møte om å bli med i EYs innovasjonsteam, så forhåpentligvis vil jeg kunne bruke TIK-utdanningen min der. Jeg merker at arbeidsmetoder og kunnskap jeg tilegnet meg under masteroppgaven kommer godt til nytte, og at den blir fin å bygge videre på.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Skriv masteroppgave for en bedrift dersom du har mulighet til det, eller skriv om et aktuelt tema.

Jeg hadde flaks som tilfeldigvis endte opp med å skrive om datatjenester (aller helst ville jeg skrive om fonybar energi, men DNV GL hadde et annet case klart), og fikk jobb innen et segment som jobber med datasikkerhet. Med Snowden, overvåkningen av Stortinget og deling av sensitiv informasjon gjennom nettjenester kunne det nesten ikke blitt mer aktuelt.

Publisert 22. jan. 2015 15:28 - Sist endret 15. nov. 2018 15:36