Hvorfor velge dette programmet?

Hvordan former strømmetjenester vår musikklytting? Hvordan påvirker bevegelser til musikk våre lytteopplevelser? Hvorfor er kjennskap til musikkhistorien viktig for vår opplevelse og forståelse av musikk? Hvordan påvirker musikk våre følelser og sinnsstemninger?

På dette faget går teori og praksis hånd i hånd. Du får oversikt over musikkens historie og dens plass i samfunnet. Du lærer å analysere og tolke musikk, bruke digitale verktøy, arrangere musikk og formidle musikk til et publikum, enten alene eller i samspill med andre. Du får samtidig praktisk tilnærming til musikkstudiet gjennom hovedinstrument, hørelære, produksjon og improvisasjon.

Hvorfor velge musikkvitenskap?

På musikkvitenskap lever R'n'B, Røyksopp og Ravel side ved side. Du studerer musikken deres med en bok i den ene hånden og plekteret i den andre. I løpet av en dag spiller du fiolin med kammerorkesteret, diskuterer forholdet mellom Bach og James Brown og sampler musikk på MIDI-rommet. Eller kanskje du vil lage et helt nytt instrument på musikkteknologi-lab'en? Vi har eget innspillingsstudio og et av landets beste redigerings- og mikserom. Instituttet har et svært godt utbygd tilbud innenfor arrangering, og Nordens største musikkvitenskapelige miljø, med internasjonalt kjente lærerkrefter.

Studiemiljø

Studiemiljøet er lite, inkluderende og sammensveiset, med alle aktiviteter i samme hus, ZEB-bygget. Programutvalget og festforeningen Zebastian arrangerer fester og er involvert i faglig-sosiale aktiviteter som pop-quiz, faglig-sosial dag, gjesteforelesninger m.m.

 

Studier i utlandet

Studer et semester ved et av de mange studiestedene vi har utvekslingsavtaler med, f.eks. St. Olaf College i USA, Glasgow University, Durham University eller universiteter i Hamburg, Bremen, Paris eller Roma. Vi ønsker svært gjerne å legge til rette for et utenlandsopphold, og anbefaler at det legges til 4. eller 5. semester av studiet.

Videre studier og jobb

I løpet av bachelorstudiet får du anledning til å ta spennende emner relatert til arbeidslivet, f.eks. emnet "Musikklivet og musikkbransjen" og hospitantemnet i siste semester.

Etter oppnådd bachelorgrad kan du ta mastergrad i musikkvitenskap og spesialisere deg videre og øke dine muligheter på arbeidsmarkedet.

Musikkvitere får jobb i musikkorganisasjoner og andre steder i kulturlivet, eller jobber som lærere, med administrativt arbeid, som medarbeidere i radio/TV, eller som utøvende musikere, produsenter eller lydteknikere.

Honours-programmet

Er du ekstra, faglig ambisiøs og liker å se en sak fra flere sider? Da kan Honours-programmet være et alternativ for deg. Du kan velge musikkvitenskap som faglig fordypning i dette studieprogrammet - innenfor studieretningen i humaniora.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 24. juni 2019 15:22