Jobb og videre studier

En master i nordisk språk legger til rette for jobb innen undervisning i skoleverket, videre doktorgradsstudier, forsknings- og utviklingsarbeid. Nordister jobber også innenfor kulturlivet og kommunikasjonsbransjen, med utvikling av innhold og tjenester på ulike digitale flater hvor språk-, tekst og sjangerforståelse står sentralt.

Hva gjør tidligere studenter?

  • eklund-heidi-bunaes-200x236
    Språkkonsulent og partner

    Det jeg har lært om tekstvitenskap, sakprosa, sjangere og kommunikasjon, er det aller mest nyttige fra utdanningen min i jobben som språkkonsulent og partner, sier Heidi Bunæs Eklund, som har hovedfag i nordisk.

Nordiskstudenter i praksis

  • agr-200x257
    Praksis ved Avantor Eiendomsforvaltning AS

    Ikke nøl med å velge praksis som del av graden - Just do it, anbefaler Anneline Gyberg Rølsåsen. Anneline hadde praksis i markedsavdelingen til Avantor Eiendomsforvaltning høsten 2016.

De viktigste bransjene

Bildet kan inneholde: tekst, skrift, linje.

Næringslivet* er en samlekategori for bransjene «Konsulentytelser/Forretningsmessig tjenesteyting», «Bank/Finans/Forsikring/Eiendom», og «IT/IKT/Telekommunikasjon/Internett».

Smarte valg underveis i studiene

På master i nordisk språk kan du ha praksis i en relevant virksomhet i arbeidslivet ett helt semester av graden. Du kan også skrive masteroppgave i samarbeid med en ekstern oppdragsgiver. Gjennom dette kan du få et verdifullt nettverk som kan være nyttig når du skal søke jobb senere. Du kan også forberede deg på arbeidslivet underveis i studiet ved å delta på karrierearrangementer, jobbsøker- og intervjukurs, veiledning og andre tiltak som tilbys HF-studenter.

Videre studier

Vil du bli lærer søker du opptak til:

Ønsker du en forskerkarriere kan du søke opptak til: