Jobb og videre studier

Med en master i retorikk kan du jobbe med kommunikasjons- og konsulentarbeid i ulike offentlige og private virksomheter eller interesseorganisasjoner. Du kan jobbe som kommunikasjonsrådgiver, politisk rådgiver, redaktør, skribent og strategisk kommunikator i stillinger hvor profesjonell målrettet og hensiktsmessig formidling, både skriftlig og muntlig, er viktig.

Hva gjør tidligere studenter?

  • rognan-andrea-othilie-200x245 Forretningsutvikler og UX-skribent

    Det er flere prinsipper og metoder fra retorikkfaget som jeg bruker hver dag, sier Andrea Othilie Rognan. Hun jobber som forretningsutvikler og UX-skribent i Sopra Steria. Andrea har master i retorikk og språklig kommunikasjon og bachelor i medievitenskap.

Nordiskstudenter i praksis

  • odaedvardsen_200pxl Praksis i KS - Kommunesektorens organisasjon

    For meg har Nordisk prosjektsemester vært det mest motiverende semesteret i løpet av fem år ved UiO, sier Oda Berg Edvardsen. Oda hadde praksis i KS, kommunesektorens organisasjon, og jobbet i programmet for klart språk i sektoren høsten 2016.

De viktigste bransjene

Smarte valg underveis i studiene

På master i retorikk kan du ha praksis i en relevant virksomhet i arbeidslivet ett helt semester av graden. Du kan også skrive masteroppgave i samarbeid med en ekstern oppdragsgiver eller delta i et gruppeprosjekt hvor man løser en kommunikasjonsoppgave for en ekstern virksomhet. Gjennom dette kan du få et verdifullt nettverk som kan være nyttig når du skal søke jobb senere. Du kan også forberede deg på arbeidslivet underveis i studiet ved å delta på karrierearrangementer, jobbsøker- og intervjukurs, veiledning og andre tiltak som tilbys HF-studenter.

Videre studier

Vil du bli lærer søker du opptak til:

Ønsker du en forskerkarriere kan du søke opptak til: