"Utdanningen fra UiO har gitt meg mye som jeg tar med meg i arbeidshverdagen."

Ida Helsing fullførte Master i pedagogikk, studieretning Kommunikasjon, design og læring våren 2015. I dag jobber hun som Training Consultant i DNV GL Business Assurance Norge.

Hvor jobber du, og hva er din stillingstittel?

- Jeg jobber som Training Consultant i DNV GL Business Assurance Norge, på Høvik.

Hva er dine viktigste arbeidsoppgaver?

- Jeg har ansvar for alle bedriftsinterne kurs vi tilbyr, alt fra kundekontakt, bistå kunden med riktig valg av type kurs, koordinere og organisere kurset (kursholder, kursmateriell, deltakere, kursbevis etc). I tillegg bistår jeg mye med utvikling av kurs, nye og nåværende kurs som må forbedres i samarbeid med fagansvarlig for kurset. Jeg holder også i en del utviklingsprosjekter, internt: effektivisere våre arbeidsprosesser både lokalt i Norge og ellers i regionen (Norge, Sverige, Danmark, Finland, UK og Russland), og eksternt: hvordan vi kan utvide vår kursportefølje med nye produkter, nye kurs og nye tjenester + mye mer.

Hva liker du best med jobben din?

- Jeg liker at jeg har en veldig fleksibel arbeidshverdag, alt fra å sitte på kontoret med daglige rutinejobber til å være ute hos kunder og bistå både dem og våre kursholdere med min pedagogiske kompetanse.

Hvordan er utdanningen din fra UiO relevant i denne jobben?

- Utdanningen fra UiO har gitt meg mye som jeg tar med meg i arbeidshverdagen. Først og fremst har jeg fått masse erfaring fra de to praksisperiodene på masterstudiet, hvor jeg fikk utvide nettverket mitt, samt at jeg har tatt med meg nettverket fra studiet inn i jobben, og har ved flere anledninger fått bruk for dette.

Hva er ditt beste tips til studenter for å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

- Mitt beste tips som student er å ha åpne øyne for de mange seminarer som arrangeres rundt omkring, delta på det du får til å delta på, presentér deg for folk i bransjen, ta med deg visittkort og les deg opp om de ulike bedriftene, og først og fremst skap deg et nettverk av ulike forbindelser som du kan få bruk for når du søker etter jobb, når du har fått deg jobb og også for din egen personlige del utover i karrieren.

Hva er dine beste minner fra studietiden?

- Av mine beste minner fra studietiden må jeg nok nevne erfaringen jeg fikk med å skrive masteroppgave. Jeg lærte så ekstremt mye om meg selv underveis, i tillegg til emnet jeg skrev om. Dette har vært alfa og omega for meg i forhold til å kjenne meg selv godt når jeg var klar i ny jobb etter studiet.

Publisert 15. juni 2017 17:17 - Sist endret 19. apr. 2021 11:43