Den praktiske erfaringen var essensiell

Aisha Chaudhry fullførte Master i pedagogikk, studieretning Kommunikasjon, design og læring, våren 2021. Hun jobber nå som e-læringsrådgiver i Norsk Folkehjelp.

Bilde av intervjuobjekt i t-skjorte fra Norsk Folkehjelp

Foto: privat

Digitalisering av kurs og forsøkskanin

Etter at Aisha fullførte master i pedagogikk ved UiO har hun jobbet som e-læringsrådgiver i seksjon for førstehjelp og redning hos Norsk Folkehjelp. Norsk Folkehjelp er en ideell organisasjon som jobber med førstehjelp og redningstjeneste, flyktning- og inkluderingsarbeid, minerydding og demokratisk utvikling i andre land. 

- Våre frivillige er en viktig del av den norske redningstjenesten og blir kalt ut til søk etter savnede person, bistår på sanitetsvakter eller setter opp inkluderingsaktiviteter, forteller Aisha.

Vi kan trygt si at arbeidshverdagen til Aisha er variert og spennende. 

- Som ansatt i en frivillig organisasjon så får man arbeidsoppgaver man ikke helt hadde sett for seg. Jeg har jobbet med alt fra arrangementsplanlegging og systemintegrasjoner til å være markør og forsøkskanin under førstehjelpsopplæring.

Selv om det dukker opp uforutsette arbeidsoppgaver er hovedoppgavene til Aisha innenfor e-læring. Norsk Folkehjelp er inne i en digitaliseringsprosess hvor hele pakken med kurs innenfor fagområdene førstehjelp og redningstjeneste skal gjøres om til e-læring. Aisha jobber aktivt med dette og følger også opp de frivillige underveis i prosessen. Til syvende og sist skal dette gjøre det enklere å jobbe som frivillig. 

- Kurs- og opplæringsaktiviteten vår har ekstremt mye å si for de frivilliges videre engasjement i lokallagene og det er veldig moro å få lov til å ha så stor påvirkning på kursvirksomheten vår.

Mennesklig felleskap

Aisha forteller at noe av det aller beste med jobben hennes er alle menneskene hun møter og historiene de har å fortelle fra sin tid i Norsk Folkehjelp. Hun har kollegaer som har jobbet i organisasjonen i mer enn 30 år. I tillegg er det frivillige som har vært medlemmer like lenge. 

- For mange er medlemskap i Norsk Folkehjelp en del av familietradisjonen. For andre er det sjansen til å kunne treffe sin nye bestevenn. 

Aisha kjenner også på en følelse av stolthet over arbeidsplassen sin og det mennesklige fellesskapet hun opplever der. 

- Jeg får jobbe i en organisasjon som blant annet jobber med bevisstgjøring av mineryddingsarbeidet slik at mennesker som har levd i konflikt kan føle seg trygge, demokratiutvikling i u-land, rettferdig fordeling av ressurser, minerydding, antirasisme, mottak av flyktninger og inkludering av minoritetskvinner i samfunnet. 

E-læringsutdanning

Mange tidligere studenter har referert til studieretningen kommunikasjon, design og læring (KDL) som "e-læringsutdanningen". I følge Aisha handler ikke dette kun om teorien - praksisen hun fikk delta på har også hatt stor påvirkning på jobben hun har i dag.

- Ett eksempel er at det forfatterverktøyet som jeg fikk opplæring i under begge praksisoppholdene mine er det samme verktøyet som Norsk Folkehjelp bruker i dag. Den praktiske erfaringen har vært essensiell for å få "det lille ekstra" når man er ferdig utdannet og skal ut i jobb.

En annen ting Aisha peker på er at med en utdanning innenfor pedagogikk så blir man litt som poteten - man kan brukes til "alt".

- Bare i mitt kull har vi alle gått videre til vidt forskjellige bransjer og jobber. Det som er viktig er å finne ut hva du er mest interessert i og hva du er god på. Det fine med KDL er at det er veldig mange interessante og forskjellige temaer man kan lære om.

Gode venner

På spørsmål om hva hennes beste minner er fra studietiden forteller Aisha at alle handler om folkene hun møtte mens hun studerte.

- Jeg var med i Fagutvalget ved IPED (institutt for pedagogikk) i fire år og møtte mange fine mennesker gjennom det, men også alle medstudentene som jeg møtte på i gangene og i kantina har i veldig stor grad ført til at jeg fikk en veldig fin studietid og mange gode venner.

Aishas tre tips for å bli attraktiv på arbeidsmarkedet

  1. Eksponer deg for nye ting! Så ofte du kan. Man vet aldri hvilke ferdigheter som kan komme til nytte i jobbsammenheng.
  2. Benytt deg av Karrieresenteret på UiO. Ikke bare er de veldig gode på å forberede deg til intervjuer og gi tilbakemeldinger på søknader og CV, men de kan i tillegg hjelpe deg med å bevisstgjøre deg på hva du er god på.
  3. Bruk praksisperioden din. Her kan du bygge et nettverk som vil kunne hjelpe deg på mange ulike måter. Ikke alle kan tilby deg en jobb, men de kan kanskje være en referanse eller en som introduserer deg for andre potensielle arbeidsgivere.
Publisert 15. nov. 2022 13:41 - Sist endret 15. nov. 2022 13:45