Blir utfordret i alt fra prosjektledelse til kreativ brannslukking

Christian Kjekshus fullførte Master i pedagogikk, studieretning Kommunikasjon, design og læring, våren 2017. Nå jobber han som rådgiver i LINK – UiOs senter for læring og utdanning.

Bildet kan inneholde: briller, hår, ansiktshår, skjegg, briller.

Foto:privat

Heve kvaliteten på utdanning og undervisning

Christian jobber som rådgiver i LINK, med særskilt fokus på det som har med teknologi og læring å gjøre. Arbeidshverdagen hans inkluderer mange ulike oppgaver, men det viktigste Christian gjør er å samarbeide med undervisere om å heve kvaliteten på utdanningen og undervisningen som tilbys på UiO. 

- Dette kan skje på mange måter, for eksempel ved å arrangere seminarer, lage spesifikke ressurser, eller gjennom utviklingsprosjekter hvor vi sammen jobber med å forbedre ett eller flere aspekter ved utdanningen, forteller Christian. 

I 2020 har det viktigste oppgavene naturligvis vært knyttet til digitalisering av utdanning på kort sikt, og Christian jobber nå med å sikre kvaliteten i det som tilbys digitalt, i samarbeid med fagmiljøer og undervisere. 

- Det beste med min jobb er at den er variert og at jeg blir utfordret i alt fra prosjektledelse til kreativ brannslukking for å løse umiddelbare utfordringer.

Christian syns også at det er veldig kjekt at han både får høre og se at de tiltakene og prosjektene som gjennomføres har en positiv effekt på hverdagen til både undervisere og studenter. Han forteller at ikke alle tiltak nødvendigvis har den effekten de ønsker, men at alle små og store ting som blir gjort som regel fører til en positiv endring.

- Og det er veldig motiverende, sier Christian.

Samspillet mellom teknologi og læring

Under studiet var det mye gruppearbeid og Christian måtte løse utfordringer i samarbeid med andre, en arbeidsform han bruker mye i sin nåværende jobb. Som student lærte han å analysere case, diskutere seg frem til potensielle løsninger og så finne den kunnskapen eller kompetansen man trengte for å nå målet, og alt dette er elementer som også kommer godt med i en travel arbeidshverdag.

- Studieretningen Kommunikasjon, Design og Læring er tverrfaglig og veldig relevant i den tiden vi er i nå. Særlig er fokuset på samspillet mellom teknologi og læring relevant i min jobb. Det å ha kunnskap om hvordan mennesker bruker teknologi og lærer ved hjelp av denne, er en god basis å ha i de utfordringene jeg står ovenfor, forteller Christian.

Utvid nettverket ditt

Christian vektlegger viktigheten av å engasjere seg i andre ting enn studier og jobb. 

- Den kompetansen du får gjennom verv eller roller i for eksempel frivillige organisasjoner eller studentforeninger gjør deg mer attraktiv for en arbeidsgiver, pluss at det gjør studietiden enda mer spennende og du får andre bekjentskaper enn de du studerer med.

På spørsmål om hva som er hans beste minne fra studietiden synes Christian det er vanskelig å velge, men trekker frem studieturene til utlandet, eviglange lunsjer i kantina og alle de fantastiske menneskene han har møtt på UiO. 

Publisert 10. mars 2021 11:59 - Sist endret 10. mars 2021 14:50