Hvorfor velge denne retningen?

I denne studieretningen kan du fordype deg i alt fra holdninger til kroppsbilde og seksualitet, risikoforhold i utviklingen av psykiske vansker hos barn og unge eller oppbygging av demokrati og rettferdighet i etterkant av konflikter.

Praksis eller smak av forskerkarriere

Studieretningen spenner vidt, fra forhold på individnivå til samfunns- og systemnivå. I alle fordypningsområdene vil du få praksis i å jobbe med problemstillingene hos institusjoner, bedrifter og interesseorganisasjoner. Du som har planer om en forskerkarriere vil også få mulighet til å prøve dette under veiledning av instituttets forskere.

Godt læringsmiljø

Studiemiljøet er lite med 12-15 studenter per fordypning, noe som bidrar til godt læringsmiljø og spennende diskusjoner. Du vil bli utfordret til å være aktiv av dine engasjerte forelesere.

Mange muligheter i arbeidslivet

Arbeidsmulighetene etter denne studieretningen er mange. Aktuelle jobber for deg vil finnes både i private og offentlige virksomheter. Du kan bidra som konsulent og rådgiver ved utforming av helsepolitikk og strategi i departementer og interesseorganisasjoner. Du kan jobbe direkte med å bedre vilkårene for ulike grupper for eksempel i kriminalomsorgen, flyktningemottak eller innenfor utdanningssystemet. Du kan undervise bedrifter og ledere i hvordan de kan identifisere og imøtekomme utfordringer i et flerkulturelt samfunn.

Les mer om hvilke jobb- og studiemuligheter denne studieretningen kan åpne for

Publisert 7. jan. 2015 09:06 - Sist endret 30. jan. 2015 11:40