Mathias jobber med lavterskel arrangementer for studenter i Oslo

Som prosjektmedarbeider med studentenes tiltakspakke i Studentsamskipnaden, går jobben ut på å forstå menneskers behov og hvor det er nødvendig å sette inn tiltak, noe sosiologistudiet legger gode grunnlag for. 

Bildet kan inneholde: topp, ansikt, hår, hake, øye.

Foto: Fanny Kvamme-Vik

- Jeg jobber med planlegging og gjennomføring av lavterskel arrangementer for studenter i Oslo. Studentinvolveringen har som mål å styrke studenters psykiske immunforsvar og skape varig endring i studentenes generelle følelse av tilhørighet i studentbyen Oslo. Gjennom å ansette studenter i disse stillingene kan SiO får bedre innsikt i studentmiljøene og hvilke tiltak som er mest hensiktsmessig å iverksette. Studentenes SiO har som mål å samarbeide tett med SiOs tjenesteområder for å utvikle deres tilbud i form av sosiale aktiviteter.


Det spennende med jobben

Arbeidshverdagen byr alltid på ulike utfordringer. Tilliten man får og ikke minst mulighetene og friheten man har, gjør arbeidet svært spennende. Alt dette bunner i et stort ansvar som gir gode verktøy i videre arbeidsliv. Man jobber alltid tett på ledere og innspill og ideer blir tatt på alvor. Samtidig har man til enhver tid svært flinke folk rundt seg som ønsker å løfte hverandre opp.


Hvordan sosiologien brukes i jobben

Arbeidet krever analytiske og metodiske ferdigheter som sosiologi bachelor legger et godt grunnlag for. I tillegg til planlegging og gjennomføring hentes det inn data fra studenter som analyseres i ettertid. Som sosiologistudent lærer man i stor grad å arbeide grundig og selvstendig noe som er essensielt for å lykkes i en slik jobb. Arbeidet går ut på å forstå menneskers behov og hvor det er nødvendig å sette inn tiltak, noe sosiologistudiet legger gode grunnlag for.


En prosjektmedarbeiders hverdag

Arbeidsdagen er i hovedsak selvstyrt hvor jeg bestemmer hvor og når jeg ønsker å jobbe. Som regel jobber jeg på et kontor sammen med fantastisk flinke kollegaer. Arbeidsplassen kan derimot endre seg fra dag til dag, da det kan være alt fra møter med eksterne aktører til gjennomføring av arrangementer på forskjellige plasser. Samtidig er det ukentlige oppfølgingsmøter og flere workshops hvor man jobber i team.

Arbeidsoppgavene kan blant annet være: føre budsjett og regnskap, kommunikasjon med interne og eksterne aktører, sette opp og delta i ukentlige møter, sende ut og innhente data fra undersøkelser i ettkant av arrangementer, gjennomføre nødvendige investeringer, skrive rapporter og planlegge og gjennomføre lavterskel arrangementer.


Hvordan fikk du jobben og hva er ditt råd til andre studenter?

Jeg leste at Kunnskapsdepartementet ønsket å gi studentsamskipnadene midler, så annonsen på SiOs hjemmeside og valgte å søke.

Flere og flere aktører ønsker studentinvolvering. Sosiologi gir deg gode egnede verktøy for mange stillinger. Mange av disse krever kun et påbegynt studieløp, og er du motivert og personlig egnet er du definitivt en god kandidat! Være nøye når du leser stillingsbeskrivelsen, ta hensyn til arbeidsgivers ønsker i søknaden og ikke undervurder dine egne egenskaper. Søknadsskriving og intervju er alltid en god erfaring, enten du får jobben eller ikke!

 

Mathias Emanuelsen Ørebek

​Studium:Sosiologi, fordypning i kriminalitet
Påbegynt/fullført grad: 5. semester
Arbeidsgiver: Studentsamskipnaden i Oslo, Studentenes tiltakspakke 2022, Studentenes SiO
Stillingstittel: Prosjektmedarbeider

Publisert 6. des. 2022 11:03 - Sist endret 6. des. 2022 11:04