Studieopphold i utlandet

Som student på sosiologi har du mange muligheter til å ta deler av studiene ved et utenlandsk universitet. Utenlandsoppholdet lar deg utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne.

Foto: Brooke Cagle (Unsplash.com)

Når kan jeg dra?

Det er tilrettelagt for at du kan gjennomføre et utvekslingsopphold i ditt  5. semester. Det er også mulig å reise et annet semester.

Begynn planleggingen tidlig, og book en veiledningstime hos SV-info!

Hvor kan jeg dra?

UiO tilbyr utvekslingsmuligheter over hele verden, og valget er i stor grad ditt. Programmet vil foreslå følgende avtaler spesielt:

Københavns Universitet, Danmark - Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi har en fin avtale med et av Danmarks beste universitet for studenter som ønsker å utforske København og samtidig fordype seg i sosiologien.

University of California, Berkeley, USA - Et semester ved et av verdens beste universitet gir deg tilgang til sosiologiemner som dekker svært mange tema, i tillegg til et rikt utvalg av aktiviteter utenfor klasserommet. Hele California ligger for dine føtter! Alt i alt en unik opplevelse

University of Melbourne, Australia - Studér ved et av de eldste og beste universitetene i Australia, og opplev utrolige Melbourne.

 

Lyst til å dra et annet sted?

Emnevalg og godkjenning

Frie emner i utlandet

Det anbefales å ta frie emner på utveksling, og skal du kun avlegge frie emner trenger du ikke å søke om forhåndsgodkjenning. Du må selv passe på at emner du tar i utlandet ikke overlapper med emner du allerede har tatt eller senere skal ta i din bachelorgrad ved UiO.

Obligatoriske emner i utlandet

Skal du avlegge ett eller flere emner i utlandet som erstatning for et emne du har som obligatorisk i studieprogrammet ditt, trenger du en faglig vurdering fra UiO, og søke om forhåndsgodkjenning. Emnebeskrivelse og pensumliste over emnet du ønsker å ta i utlandet må da sendes med søknad om forhåndsgodkjenning.

Internasjonalisering ved UiO

I tillegg til utvekslingsopphold, er det flere muligheter for internasjonalisering i løpet av studietiden: 


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 3. mai 2013 11:09 - Sist endret 14. aug. 2020 11:33