Studieopphold i utlandet

Som student på sosiologi har du mange muligheter til å ta deler av studiene ved et utenlandsk universitet. Utenlandsoppholdet lar deg utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne.

Foto: Brooke Cagle (Unsplash.com)

Når kan jeg dra?

Det er tilrettelagt for at du kan gjennomføre et utvekslingsopphold i ditt  5. semester. Det er også mulig å reise et annet semester.

Begynn planleggingen tidlig, og book en veiledningstime hos SV-info!

Hvor kan jeg dra?

UiO tilbyr utvekslingsmuligheter over hele verden, og valget er i stor grad ditt. Programmet vil foreslå følgende avtaler spesielt:

Københavns Universitet, Danmark - UiO har mange avtaler med dette universitetet, som er et av Danmarks beste universiteter. Vi vil anbefale UiOs sentrale avtale, som gir tilgang på et stort emnetilbud, men du kan også søke på instituttvise avtaler, som Institutt for statsvitenskap. 

University of California, Berkeley, USA - Et semester ved et av verdens beste universitet gir deg tilgang til sosiologiemner som dekker svært mange tema, i tillegg til et rikt utvalg av aktiviteter utenfor klasserommet. Hele California ligger for dine føtter! Alt i alt en unik opplevelse

University of Melbourne, Australia - Studér ved et av de eldste og beste universitetene i Australia, og opplev utrolige Melbourne.

 

Lyst til å dra et annet sted?

Emnevalg og godkjenning

Frie emner i utlandet

Det anbefales å ta frie emner på utveksling, og skal du kun avlegge frie emner trenger du ikke å søke om forhåndsgodkjenning. Du må selv passe på at emner du tar i utlandet ikke overlapper med emner du allerede har tatt eller senere skal ta i din bachelorgrad ved UiO.

Obligatoriske emner i utlandet

Skal du avlegge ett eller flere emner i utlandet som erstatning for et emne du har som obligatorisk i studieprogrammet ditt, trenger du en faglig vurdering fra UiO, og søke om forhåndsgodkjenning. Emnebeskrivelse og pensumliste over emnet du ønsker å ta i utlandet må da sendes med søknad om forhåndsgodkjenning.

Internasjonalisering ved UiO

I tillegg til utvekslingsopphold, er det flere muligheter for internasjonalisering i løpet av studietiden: 


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 3. mai 2013 11:09 - Sist endret 26. jan. 2021 14:20