Turid jobber som førstekonsulent i Politiet, Seksjon for Utlendingsforvaltning

Som førstekonsulent i Politiet har jeg en veldig variert jobb, hvor jeg både er dypt inn i saksbehandling samtidig som jeg møter ulike søker. Ingen dag er den samme.

Bildet kan inneholde: anlegg, smil, øye, blad, tre.

Foto: Privat

Turid Elise Hennig jobber som førstekonsulent i Politiet, og har en bachelor i sosiologi fra UiO.

- Jeg fikk jobben mens jeg var BA student på sosiologi faktisk, det var en venninne som tipset meg om at det lå en ledig stilling ute. I søknaden min la jeg vekt på at jeg holdt på med en 40-gruppe i kriminologi og at jeg hadde tatt spesialiseringsemner derfra som var særlig relevante i forhold til jobben, forteller Turid.

 

Førstekonsulent i Politiet – en variert jobb

Hovedoppgavene som førstekonsulent i Politiet er å ta imot søknader om norsk statsborgerskap, samt saksbehandling og videresende søknadene til UDI for endelig avgjørelse. I møte med søkerne driver jeg mye kontroll av ID-dokumenter og diverse andre dokumenter de trenger for å kunne søke.  I tillegg driver jeg mye med veiledning, dersom søkere har spørsmål omkring søknaden eller dersom andre problemstillinger oppstår. Ettersom vi møter mennesker, så er ingen dager like og det er det jeg liker med jobben. Det er mye variasjon!


Jeg jobber turnus deltid et par kvelder i uka, som var perfekt da jeg hadde denne jobben ved siden av studiene. På jobb er det også mange studenter som jobber, og vi har et eget studentfellesskap som er veldig hyggelig. Alle har bakgrunn i eller har begynt enten en samfunnsvitenskapelig- eller jusgrad. Det gjør også at vi jobber en del tverrfaglig, som er interessant. Dette var jo noe vi gjorde mye under studiene.

 

Utdanningsvalget og hvordan sosiologien brukes i jobben

I sosiologien blir man introdusert til en samfunnsvitenskapelig perspektiv som har gitt meg muligheten til å se samfunnet gjennom et kritisk, nyansert blikk, samtidig som man får innsikt i og kunnskap om veldig mange ulike grupper i samfunnet, samt ulike problemstillinger vi som samfunn står overfor. Slik føler jeg at jeg kan bruke mye av det faglige jeg har lært både fra sosiologien og kriminologien i møte med så mange mennesker med ulik bakgrunn på en god måte.
 

Jeg valgte sosiologi rett og slett fordi jeg var veldig usikker på hva jeg ønsket å jobbe med resten av livet og følte sosiologi var en god grunnstein hvor jeg kunne finne ut av jeg ville videre. Samtidig er jeg veldig interessert i samfunnet, hvordan samfunnet fungerer og hvordan samfunnet former oss mennesker.

 

Hva er ditt beste tips til andre studenter som ønsker din type jobb?

Bare søk! Det er svært mange jobber hvor arbeidsgiver søker etter de med samfunnsvitenskapelig bakgrunn. Det kommer alltid til å være vanskelig å få seg jobb, kanskje spesielt i Oslo. Så bare søk, og stol på deg selv og det du kan. Vis til emner du har hatt eller kunnskapen du har tilegnet deg gjennom studiet, og stol på at dette er noe som er nyttig i jobbene du søker på.

 

 

 

Turid Elise Hennig

​Studium: Bachelor i Sosiologi med fordypning i kriminologi og rettsosiologi.
Fullført grad: 2022
Arbeidsgiver: Politiet, Seksjon for utlendingsforvaltning i Oslo politidistrikt.
Stillingstittel: Førstekonsulent

Publisert 2. des. 2022 14:45 - Sist endret 6. des. 2022 11:06