Utvekslingsavtale mellom Stockholms universitet og Universitetet i Oslo

Stockholms universitet er et av Sveriges største universiteter med sine ca. 40 000 studenter. Lærestedet har hatt sitt virke siden 1878, og fikk status som universitet i 1960. Hovedcampus heter Frescati, og er et idyllisk parklignende område hvor også botanisk hage har sin beliggenhet.

Hvem kan søke?

Studenter fra programmer som har en egen faglig Nordplus-avtale med dette universitetet kan ikke søke på denne avtalen gjennom Nordlys.

Karakterkrav: C i snitt

Antall plasser tilgjengelig vil variere avhengig av det enkelte årets tildelte stipendmidler og antall søkere. På grunn av få plasser tilgjengelig vil ikke studenter som har utvekslet tidligere bli prioritert til ny Nordlys-utveksling.

Studenter kan være på Nordlys-utveksling i maks 12 måneder.

Språk

Svensk og engelsk.

Det tilbys kurs i svensk for internasjonale studenter gjennom Institutionen för nordiska språk

Hvilke emner kan jeg ta?

Se det enkelte fakultets hjemmesider for informasjon om emnevalg. Det er opp til det aktuelle instituttet/fagmiljøet om hvorvidt de vil ta opp utvekslingsstudenten. Det forventes at Nordplus/Nordlys-studenter følger emner på svensk.

Du er selv ansvarlig for å sjekke at det finnes et relevant fagtilbud og orientere deg om eventuelle krav til forhåndskunnskaper.

Stockholms Universitet benytter ECTS-systemet. 30 studiepoeng (högskolepoäng) tilsvarer 30 ECTS.

For ytterligere informasjon om hva som kreves for å få uttelling for normert tid, ta kontakt med fakultetet ditt.

Hva koster det?

Det kreves ikke skolepenger for utvekslingsopphold gjennom Nordlys-nettverket. Hvis du får tilbud om Nordlys-utveksling, får du tilsendt informasjon om Nordlys-stipendet.

Bolig

Det kan være vanskelig å skaffe seg studentbolig i Stockholm, men utvekslingsstudenter kan søke om bolig gjennom SSSB (Stiftelsen Stockholms Studentbostäder). SSSB driver de aller fleste studentboligene i Stockholm, og studentene bor i leiligheter hvor bad og kjøkken deles med andre.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Sverige

By

Stockholm

Nettside

http://www.su.se/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Nordlys

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Universitetet i Oslo